Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Förra mötet lagen emellan slutade med en 4-1-vinst.

Inför: Norwich - Arsenal

lör 10 maj 2014 kl 15:28

Arsenal reser till Norwich för att spela säsongens sista ligamatch. För The Gunners gäller det att avsluta säsongen på ett bra sätt och ta med sig ett gott självförtroende till FA-cupfinalen mot Hull City.

Matchen mellan Norwich och Arsenal ser på förhand ut att kunna bli en rätt avslagen historia. Inget av lagen har direkt något att spela för. Fjärdeplatsen är redan säkrad för Londonlaget samtidigt som ligatiteln är utom räckhåll. Hemmalaget är inte officiellt klara för nedflyttningen men tabelläget gör att varken supportrar eller laget tror på ett mirakel. För att Norwich ska klara sig kvar behöver de besegra Arsenal, West Bromwich måste förlora hemma mot Stoke och The Canaries måste hämta in en målskillnad på 17 mål.

Med tanke på Arsenals kommande FA-cupfinal mot Hull City skulle det passa rätt bra med en halvsömning match. Färre närkamper (mindre skaderisk) och möjlighet att rotera i spelartruppen. Men det är trots allt en tävlingsmatch och säsongens sista ligamatch. Norwich kommer vilja avsluta starkt och skänka supportrarna en gnutta glädje och för Arsenal gäller det att få en bra känsla inför finalen. Något Wenger själv har påpekat vikten av.

En del rotation i laget kan vi nog räkna med. Tillbaka i truppen kan även trion Wilshere, Ramsey och Gibbs vara. Hur pass reservbetonat det blir är svårt att säga men mycket talar för att t.ex. Sanogo får chansen från start och Giroud börjar på bänken.

Efter 0-3 förlusten mot Everton har Arsenal kommit ur formsvackan och har nu fem raka segrar. Vid en vinst slutar Londonlaget max sju poäng efter mästarna, vilket skulle vara det närmsta en ligatitel laget har varit på sex år. Norwich har sex raka matcher utan vinst och är det lag i ligan som gjort minst mål, endast 28 stycken. Helt klart är det att Arsenal ska ses som favoriter i matchen oavsett hur mycket man roterar i truppen. Det gäller för spelare och laget som helhet att se matchen som en chans att stärka självförtroende inför den så efterlängtade FA-cupfinalen!

Statistik

  • Lagen har mötts 13 gånger i Premier League. Arsenal har 6 vinster, 5 oavgjorda och 2 förluster.
  • Norwich har vunnit endast en av sina 10 senaste ligamatcher. På dessa matcher har laget mäktat med endast 8 mål.
  • Arsenal kommer att sluta topp fyra för 18:e säsongen i följd.
  • Arsenals senaste match på Carrow Road slutade med en 0-1 förlust.

Skador

Norwich: Hemmalaget får klara sig utan Pilkington, Fox och Yobo. Alla p.g.a. skada.

Arsenal: Gibbs och Ramsey förväntas vara tillbaka i spelartruppen efter skada. Wilshere som varit borta en längre tid kan även han vara tillbaka i truppen. Oxlade-Chamberlain, Gnabry och Walcott är fortsatt skadade.

Troliga startelvor

Norwich
Ruddy
Martin, Turner, Bennett, Olsson
Johnson, Tettey
Snodgrass, Howson, Redmond
Hooper

Arsenal
Szczesny
Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal
Arteta, Flamini
Cazorla, Rosicky, Podolski
Sanogo