Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal Ladies är på väg mot sin trettonde FA-Cuptitel!

Damerna klara för final i FA Women´s Cup

sön 11 maj 2014 kl 23:18

Efter en målrik semifinal mot Chelsea Ladies blev idag Arsenal klara för sin åttonde final på nio år i FA Women´s Cup för damer.

I skuggan av herrarnas ligaavslutning borta mot Norwich spelade klubbens damer semifinal i FA Women´s Cup borta mot Chelsea på Woking´s Kingfield Stadium. Detta möte skulle bli betydligt mer spännande än den i Premier League och för Arsenals del hade den större betydelse. Chelseas damlag hade länge ledningen i matchen med 2-0 men dubbla mål från Kelly Smith gjorde att matchen gick till förlängning. Väl där skulle Arsenal dra ifrån till en fördel med ställningen 4-2 tack vare fullträffar utav Danielle Carter och Shinobu Ohno. The Blues reducerade till 4-3 men den hjälpte föga när Casey Stoney nickade in 5-3 på en hörna.

Detta betyder alltså att Arsenal Ladies är klara för sin åttonde final utav turneringen på nio år. Årets final spelas på Stadiummk i Milton Keynes den 1:a juni med matchstart 17.30. Matchen kommer att visas live på BBC 2 i England och det betyder att livestreams kommer finnas tillgängliga på nätet för oss här i Sverige. Everton Ladies står för motståndet i finalen där Arsenal ska försvara guldet som man tog hem för tolfte gången under förra säsongen.

Arsenal Ladies startelva i dagens match:

Chamberlain - Scott, Williamson, Stoney, Mitchell - Bailey, Kinga, Smith - Carter, Ohno, Ayisi.