Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal Ladies - FA Cup Champions 2014!

Arsenal Ladies FA-Cup mästare

sön 1 jun 2014 kl 19:56

Arsenals damlag försvarade sin mästartitel i FA Women´s Cup från förra året när man idag besegrade Everton i finalen. Detta var trettonde gången som damlaget lyckades vinna turneringen.

Arsenals damer spelade idag final i FA Women´s Cup mot Everton. Matchen spelades på MK Dons hemmaarena inför 15 098 personer. The Gunners var det laget som dominerade klart mest under alla 90 minuter och det skulle bli en klart enklare resa än semifinalen mot Chelsea som slutade 5-3 efter förlängning. Redan efter en kvarts spel i dagens match skulle lagkaptenen, Kelly Smith ge laget ledningen med en fantastisk frispark från distans. Everton hade stundtals problem att ens få äga boll på offensiv planhalva. Under den andra halvleken fick Emma Byrne i målet endast tvingas till aktion en gång då man fick på ett halvbra skott mot. Yukari Kinga gjorde Arsenals andra mål i matchen strax efter timmen var spelad med ett välplacerat skott inifrån straffområdet. Därmed var segern säkrad för Everton brast fortfarande i uppbyggnadsspelet då man tappade mycket boll på egen planhalva. 

Detta var Arsenal Ladies trettonde FA-cuptitel och det var tredje gången i klubbens historia som både herrarna och damerna lyckades vinna turneringen under samma årgång. Tidigare vann man båda upplagorna 1993 och 1998. Shelley Kerr som är damernas nuvarande manager ska sluta och gjorde idag sin sista match som tränare för laget. Hon slutade på topp med att ta hem sin tredje titel med klubben.

Nu får damlaget fira denna seger och sedan lägga allt fokus på ligaspelet när det återupptas i slutet på denna månad.