Medlemmar: 4874 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sagna hoppas på ett lyckosamt VM med Frankrike.

Sagna drömmer om framgång i VM

mån 9 jun 2014 kl 12:58

Bacary Sagna är ivrig att se till att hans barndomsdröm att vinna VM med Frankrike blir sann i sommar.

Högerbackens första minne av fotbolls-VM med Frankrike är deras största triumf hittills, guld i hemma-VM 1998. Han, liksom hela Frankrike, blev som galna efter det.
Han satte upp ett personligt mål när Didier Deschamps lyfte bucklan och med dagens franska trupp känner han att han är närmare än någonsin till sin dröm.
- Jag har drömt om att vinna VM otaliga gånger, säger han till Arsenal.com.
Många gånger har jag tänkt att jag skulle älska att lyfta bucklan och fira.
När Frankrike vann hemma -98 blev hela landet som galna. Jag kommer ihåg att jag tänkte att jag ville vara bland dem spelarna i landslaget.
Det är jag nu.

- Mitt första minne av Fotbolls-VM är 1994 i USA, när jag tittade på Brasilien. De hade Romario, Bebeto och målvakten Taffarel. Det var där och då jag upptäckte fotboll. Deras sätt att spela fotboll på var magiskt för att de spelade hela tiden med ett leende på läpparna. De hade kul. De var där för att spela fotboll och göra sitt bästa. De gjorde många supportrar glada.

Bacary Sagna anser att detta är hans första stora turnering. Han har missat de två senaste EM-slutspelen på grund av skada
och vill helst inte minnas VM 2010 då Frankrike led både på plan och utanför.
- Jag tar sommarens VM som mitt första stora mästerskap då jag varit olyckligt skadad i de senaste, säger han.
Det kommer vara oerhört stort eftersom förra VM var en total besvikelse för Frankrike.
- Vi gjorde en del misstag och tror vi har lärt oss från dem och det har gjort oss starkare. Det är ett helt annat lag med spelare som inte var med överhuvutaget förra gången.  Nu tittar vi framåt och visar upp en helt annan attityd från det vi har visat innan.

- En spelare som Paul Pogba är en man ska hålla utkik efter. Jag tror han kommer bli en stor spelare. Han spelar för Juventus nu och har spelat för Man United innan. Jag tror han kommer bli en av de största spelarna för fransk fotboll i många år framöver.
- Det kan vara vår tur att vinna VM nu. Men innan dess måste vi jobba hårt, spela bra och ge allt vi har.

Frankrikes VM-matcher

Söndag 15 juni, 21:00: Frankrike v Honduras
Fredag 20 juni, 21:00: Schweiz v Frankrike
Onsdag 25 juni, 22:00: Ecuador v Frankrike