Medlemmar: 8804 st.

Tyskarna firar efter 4-0 mot Portugal.

Tre Gooners på plan när tyskarna vann

mån 16 jun 2014 kl 23:17

Mesut Özil och Per Mertesacker spelade båda från start och Lukas Podolski blev inbytt när Tyskland tog en övertygande 4-0-seger i sin första gruppspelsmatch i VM mot Portugal.

Redan efter 11 minuter kunde Thomas Müller slå in en straffspark efter att Joao Pereira agerat för bryskt i straffområdet. Mats Hummels dubblade tyskarnas ledning efter mål på hörna i den 33:e minuten på en hörna slagen av Toni Kroos. Än värre blev det för portugiserna när de fick se sin mittbacksstjärna Pepe bli utvisad efter att ha skallat Müller bara 5 minuter senare. Samme Müller kunde precis innan halvtidspausen göra sitt andra mål får kvällen efter en tilltrasslad situation nära mål.

Özil hade ett gyllene läge när han blev frispelad av Kroos i början av andra halvlek, men lyckades inte bättre än att lägga bollen mitt på målvakten. Det spelade dock ingen större roll då Müller kunde fullborda sitt hattrick och göra 4-0 efter en målvaktsretur 12 minuter från slutet.

Mertesacker fullföljde 90 minuter, Özil blev utbytt efter 62 minuter och Podolski blev inbytt med 9 minuter kvar att spela.
Tyskland spelar sin nästa match på lördag kl 21:00 svensk tid mot Ghana på Estadio Castelao i Fortaleza.