Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Vermaelen är bänkad igen när Belgien inleder VM.

Bänkad Vermaelen optimistisk inför VM

tis 17 jun 2014 kl 17:04

Thomas Vermaelen är full av självförtroende och säger att han och hans Belgien kommer att gå in i sitt första VM på tolv år utan någon rädsla. De har lottats i samma grupp som Algeriet, Ryssland och Sydkorea.

- Ett världsmästerskap är aldrig lätt, men jag tycker att det är en bra lottning. Det finns svårare grupper än vår, men vi måste ändå ta de poängen vi behöver i de här matcherna. Alla lag som är där förtjänar att vara där. Det kommer att bli tufft men vi har en talangfull grupp av spelare så om vi gör vårt jobb och spelar bra så ska vi kunna ta oss vidare till nästa runda."

Tränaren Marc Wilmots lag ses av många som en outsider till att ta hem hela kalaset i sommar.
- Att vi skulle vara en outsider är svårt att säga. Vi går bara in i turneringen utan rädsla och gör så gott vi kan. Vi måste alla göra vårt bästa, så får vi se var vi hamnar. Vi ser fram emot sommarens turnering väldigt mycket. För oss är det en ny erfarenhet eftersom bara två spelare i vår trupp har spelat i ett stort mästerskap förut.

Truppen innehåller många välkända namn från Premier League som Eden Hazard, Vincent Kompany och Romelu Lukaku. Vermaelen själv håller med om att det är något av en gyllene generation han får vara med och uppleva.
- Det har inte hänt bara över en natt, utan det är något vi har jobbat hårt för i flera år. Spelarna har utvecklats i stora länder, t.ex. England. De har spelat bra och tagit med sig det till landslaget. Det är ett bra tillfälle för oss att spela ett världsmästerskap."

Vermaelen och hans Belgien inleder VM kl 18:00 ikväll med match mot Algeriet på Estadio Mineirao i Belo Horizonte.
Arsenalkaptenen får dock ingen plats i Wilmots startelva utan börjar matchen på bänken.