Medlemmar: 8708 st.

Mesut Özil gjorde det avgörande 2-0-målet när Tyskland gick till kvartsfinal.

Özils mål tog tyskarna till kvarten

tis 1 jul 2014 kl 01:01

Mesut Özil fick göra det helt avgörande 2-0-målet i slutet av den andra förlängningskvarten av åttondelsfinalen mellan Tyskland och Algeriet. Algeriet reducerade strax därefter till 2-1, men det räckte inte för att komma ikapp tyskarna.

Matchen slutade 0-0 efter 90 minuter där tyskarna hade det mesta av bollinnehavet, medan algerierna stack upp med sina farliga kontringar.

Bara två minuter in i förlängningen kunde Andre Schürrle klacka in 1-0 till Tyskland efter ett inspel från vänster av Thomas Müller. Mesut Özil kunde sedan avgöra matchen med ett distinkt skott upp i nättaket efter en kontring.
Djabou satte sedan förgäves 2-1 innan domaren blåste av matchen på Estadio Beira-Rio i Porto Alegre.

Özil, Mertesacker och Podolski får nu i kvartsfinalen möta Frankrike där två andra Arsenal-spelare, Giroud och Koscielny, väntar. Den matchen spelas kl 18:00 fredagen den 4:e juli. Glöm inte att boka in den matchen i kalendern!