Medlemmar: 8566 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Både Mikel Arteta och Aaron Ramsey är med i matchtruppen till träningsmatchen mot Boreham Wood.

Inför: Boreham Wood-Arsenal

fre 18 jul 2014 kl 00:50

Försäsongen är i full gång och det är dags för Arsenal att spela sin första träningsmatch under 14/15 säsongen. För motståndet står lilla Boreham Wood som i flera år haft samarbete med Arsenal.

Arsenal har inte spelat en match sedan triumfen i FA-cupen den 17:e maj, men nu har vi alla väntat tillräckligt. Mycket har hänt på dessa två månader och Arsenal ser starkare ut än man gjort på länge. Alexis Sanchez har värvats in och jämt nyss också Mathieu Debuchy. Några spelare har lämnat klubben men inga tyngre namn, även om det svider lite att Bacary Sagna lämnar för Manchester City, och dessutom tar med sig Ludivine. Hur som helst, nu byter vi Maracanã mot Meadow Park, med plats för 4500 personer.

Då frågar sig nog många, hur hög klass håller Boreham Wood? Jo, man skulle kunna säga att Boreham Wood är ett mittenlag i sjättedivisionen i England. Lite klasskillnad kan tyckas men det finns förklaringar till varför Boreham Wood drabbar samman med just Arsenal i en träningsmatch.

Arenan Boreham Wood spelar på, Meadow Park, är också den arenan Arsenal Ladies och Arsenals reserver spelar på. Arenan ligger bara 15-20 minuter ifrån Emirates Stadium så det blir en kort resa för ett reservbetonat Arsenal, som lär mönstra två olika startelvor i princip under lördagen på ett slutsålt Meadow Park. Hela truppen är inte officiell än men ett gäng A-lagsspelare väntas spela. Alla som inte deltagit i VM under sommaren sägs vara en del av truppen, med andra ord kommer vi få se spelare som Aaron Ramsey, Tomas Rosicky och Kieran Gibbs m.fl.

Därför finns det all anledning till att följa den här matchen, som går att ses gratis på Arsenal Player på Arsenal.com för alla medlemmar. Det är också en historisk match för Gunners som för första gången under klubbens historia kommer bära tröjor sponsrade av Puma, som bekant är Arsenals nya tröjsponsor. Det väntas bli det nya bortastället som Arsenalspelarna spelar i. Om ni undrar varför tröjan sitter så tajt så beror det inte på att spelarna ätit upp sig några kilon under sommaren, utan för att Pumas tröjor helt enkelt sitter oerhört tajt.

Det finns säkert en och annan som inte direkt sitter och studsar av längtan till den här matchen, men faktum är att träningsmatcher brukar vara underhållande. Boreham Wood kommer vara laddade till max för att göra som många lag under försäsongen, skrälla mot topplag. Det gäller att Arsenal kommer in ödmjuka inför uppgiften. För alla unga som inte är ordinarie i A-laget borde det här ses som en jättechans att imponera på Arsene Wenger och förhoppningsvis ta en plats till New York-resan om en vecka.
Väldigt svårt att förutse startelvor i en vänskapsmatch men jag gör ett försök.

(kommer ej att skriva en trolig startelva för Boreham Wood, hoppas ni ursäktar)

Trolig startelva

Szczesny
Jenkinson, Hayden, Miquel, Gibbs
Diaby, Arteta
Gnabry, Zelalem, Miyaichi
Sanogo