Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kristoffer Olsson blev matchhjälte med sitt 1-0 mål

Olsson målskytt i ett trögstartat Arsenal

lör 19 jul 2014 kl 18:26

Arsenals första träningsmatch för säsongen slutade tillslut med seger mot Boreham Wood. Mycket tack vare svenske Kristoffer Olsson som gav Gunners ledningen.

Vänskapsmatchen mellan Arsenal och samarbetsklubben Boreham Wood började lite trögt men Boreham orkade tillslut inte stå emot ett mycket piggare Arsenal i den andra halvleken. Kristoffer Olsson gjorde första målet efter en suverän passning från Tomas Rosicky. Benik Afobe satte 2-0 från straffpunkten efter att Chuba Akpom visat fantastiska dribblingskonster. Inte någon suverän insats från Arsenal men det fanns ändå mycket positivt att ta med sig.

Första halvlek

Arsenal leddes ut av en nyfriserad Aaron Ramsey som fick äran att bära kaptensbindeln för dagen. Just Ramsey handlade mycket av den första halvleken om och det syntes att walesaren var flera nivåer bättre än de flesta på planen. Arsenal som spelade i sitt nya bortaställ ägde väntat mycket boll i början. Yaya Sanogo fick efter cirka 10 minuter ett riktigt bra läge att bryta sin måltorka, men som många gånger förr svek Sanogo i avslutningslägen. Ett väldigt B-betonat Arsenal hade svårt att skapa riktiga målchanser, Boreham Wood gjorde det bra i försvaret och Arsenal såg ut som delar av den gångna säsongen, mycket sidledspassningar där det ofta saknades lite fart på kanterna. Ramsey, Zelalem och Couqelin passade och passade, men även om den förstnämnde ofta försökte bryta dödläget så fanns det inte så många alternativ utan det blev lite mer halvhjärtade försök från distans eller liknande.

Yaya Sanogo fick efter cirka en halvtimmes spel en ny jättechans men besvikelsen var tydlig hos den unge fransmannen, som återigen stod för ett blekt avslut. Det mållösa resultatet stod sig halvleken ut och totalt sett en dålig insats av Arsenal. Cred till Boreham Wood som försvarade bra hela halvleken men Wenger lär knappast ha varit nöjd med spelet från sina mannar, och en hel del förändringar, alternativt en ny elva väntade i den andra halvleken. 

Andra halvlek

En helt ny startelva stod redo i den andra halvleken, en på pappret starkare sådan med spelare som Tomas Rosicky, Mathieu Flamini, Kieran Gibbs och Abou Diaby. Andra halvleken startade på ett ungefär likadant sätt, med den skillnaden att Arsenal spelade med en helt annan rörelse i anfallsspelet. Rosicky, Diaby och inte minst Olsson visade prov på fina kvaliteter och ville ha bollen hela tiden. Det var också just firma Rosicky och Olsson som visade briljans i vad som skulle bli 1-0 för Arsenal. Den alltid sevärda Rosicky hittade Olsson med en strålande fin passning bakom backlinjen, och Olsson visade även han fin kvalité på sitt avslut där han lite lätt bara lobbade bollen över målvakten. Efter mycket om och men så stod det 1-0 till Gunners.

Arsenal fortsatte sin fina rörelse efter det och Boreham Wood såg tröttkörda ut och visade ingen tendens på att ens försöka skapa någon målchans, istället fall man längre och längre bak i försvar och Arsenalspelarna var snabba med att utnyttja detta. En av matchens profiler, Chuba Akpom, gjorde Ronaldinho stolt när han vackert lurade upp två Boreham-spelare på läktaren några meter från hörnflaggan på vänsterkanten. Akpom sökte sen Afobe med högt inlägg. Afobe revs samtidigt ner och domaren tvekade inte på att peka på straffpunkten. En straff som nerdragne Afobe kyligt satte dit efter att ha fintat bort målvakten. Helt plötsligt stod det 2-0 till Arsenal och mycket mer än så hanns inte med. Ett trögstartat Arsenal stod för en betydligt bättre andra halvlek och kommer åtminstone att ta med sig det inför resan till New York om några dagar.

Roligaste idag: Svenske Kristoffer Olsson (född 1995) var en av Arsenals bästa spelare och blev dessutom målskytt.