Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Giroud sänka Everton efter den klena insatsen mot Besiktas?

Inför: Everton - Arsenal

lör 23 aug 2014 kl 02:53

Ligaspelet fortsätter på lördagen med ett toppmöte mellan Everton och Arsenal på Goodison Park. En chans för Arsenal att studsa tillbaka efter en svag insats i veckan mot Besiktas.

Efter att ha krigat sig till tre poäng mot Crystal Palace i ligapremiären väntar nu en betydligt svårare uppgift för Gunners. Ett fullsatt och högljutt Goodison Park väntar nu, redan i den andra omgången, för ett rätt så svajande Arsenal än så länge. Tittar man bak ett halvår ungefär minns nog många när Everton krossade Arsenal med 3-0 på sin hemmaborg. Det har dock hänt lite saker sedan det och revanschlusten hos Wenger är nog påtaglig inför det här mötet.

Everton premiärspelade med ett 2-2 resultat borta mot nykomlingen Leicester, vilket får ses som en missräkning för Martinez mannar, även om det långt ifrån är en enkel match. Den mest negativa matchen kom dock en dag innan den matchen, nämligen när jättetalangen och den så viktige, Ross Barkley, skadade sig och väntas bli borta minst några månader. Ett oerhört tungt tapp för Everton och det syntes mot Leicester att man saknade Barkleys genombrottsstyrka och skicklighet i vissa lägen. Everton har dock många skickliga spelare och har, i stort sett, samma trupp som ifjol, vilket gör Everton till ett väldigt sampspelt lag som nästan alltid gör upp till match - speciellt på Goodison Park.

Arsenal får välbehövlig förstärkning inför det här tuffa mötet. VM-guldvinnarna Podolski, Mertesacker och Özil har tränat med laget de senaste dagarna och förväntas finnas med i matchtruppen. Särskilt Özil är någon som Arsenal saknat i sina två första matcher på säsongen och kan, om han startar mot Everton, visa sig vara väldigt nyttig. Alexis Sanchez, om någon, jublar nog väldigt mycket om tysken startar. Just den duon, Özil och Sanchez, är något som nog alla gooners har sett fram emot ända sedan chilenaren skrev på. Ifjol var det tydligt att spelgeniet, Özil, ibland saknade snabba spelare på kanten eller högst upp och det tillför verkligen Alexis Sanchez.

Eftersom det bara spelats en ligaomgång så är det svårt att veta hur alla lag står. Både Arsenal och Everton hade rätt så svajiga ligapremiär och det gör knappast den här matchen mindre oviss. Självklart positivt för Arsenal att få sina tyska VM-guldvinnare tillbaka, men samtidigt har Everton ett mycket bättre skadeläge. Några 3-0 till Everton känns lite mer otänkbart den här gången, men Arsenal kommer få kämpa för att åka hem med alla tre poängen - det är säkert.

Skador

Arsenal: Kieran Gibbs missade matchen mot Besiktas och även den här, engelsmannen väntas bli borta cirka två veckor till. Nyförvärvet David Ospina börjar närma sig spel men blir borta någon vecka till. Theo Walcott fortsätter med sin rehabiliteringsträning och beräknas vara tillbaka kring 20 september. Serge Gnabry är sedan tidigare långtidsskadad. Den nyaste skadan att rapportera om är lagkaptenen, Mikel Arteta, som skadade sig mot Besiktas och missar definitivt några veckor, kanske mer.

Everton: Tyngst såklart för Everton är att Ross Barkley missar mötet och många matcher därefter. Andra som missar är Arouna Kone och Bryan Oviedo som också är skadade. Fjolårets succéman, Seamus Coleman, är också osäker till start.

Troliga startelvor

Arsenal:

Wojciech Szczesny
Mathieu Debuchy – Per Mertesacker – Laurent Koscielny – Nacho Monreal
Mathieu Flamini - Aaron Ramsey
Alex Oxlade-Chamberlain – Mesut Özil – Alexis Sanchez
Olivier Giroud

Everton:

Tim Howard
John Stones - Phil Jagielka - Sylvain Distin - Leighton Baines
James McCarthy - Gareth Barry
Aiden McGeady - Steven Naismith - Steven Pienaar
Romelu Lukaku