Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Carl Jenkinson lånas ut till West Ham

Jenkinson lånas ut till West Ham

fre 1 aug 2014 kl 10:07

Carl Jenkinson, 22, lånas ut till London-rivalen West ham över säsongen 2014/15.

Carl Jenkinson kom till Arsenal 2011 från Charlton och har under perioder sett ut att kunna bli en av de viktiga stöttepelarna i Arsenals framtida lagbygge och skrev tillsammans med Gibbs, Wilshere m.fl på nya långtidskontrakt som en del av vad man kallade "The English Core"-satsningen 2012. På senare tid har Carl dock inte fått önskat med speltid i a-laget. Det, tillsammans med nyförvärven av både Debuchy och Chambers, resulterar i ett års lång utlåning till London-rivalen West ham.

Jenkinson säger till West Ham TV att han är nöjd med utlåningen. "Detta är ett viktigt år för mig och därför är jag glad att jag får chansen att få mer speltid på den högsta nivån." På frågan varför han valde West Ham framför andra klubbar svarar han att det var det valet som kändes mest rätt. Han växte upp inte allt för långt ifrån deras arena och har fortfarande många vänner som är Hammers-supportrar. Han säger också att han gillar i vilken riktning klubben är på väg, både på planen och med den nya arenan.

Jenkinson har varit i Arsenal i 3 år, spelat 57 matcher och gjort ett mål för klubben.

Intervjun med Jenkinson kan du se här.