Medlemmar: 6089 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis Sanchez kommer under helgen att göra sina första spelminuter i en Arsenaltröja!

Inför: Emirates Cup

fre 1 aug 2014 kl 16:31

Det är dags för en ny upplaga utav Emirates Cup. Under lördag och söndag kommer Arsenal att ställas mot Benfica och Monaco hemma på Emirates Stadium.

I helgen är det återigen dags för Emirates Cup. Det blir sjunde gången som Arsenal anordnar turneringen. Deltagande lag förutom Arsenal är AS Monaco, Benfica och Valencia.
Arsenal har vunnit Emirates Cup tre gånger, men man har inte gjort det sedan 2010. Förutom 2010 vann man också 2009 och premiärupplagan 2007. De andra vinnarna är Hamburg (2008), New York Red Bull (2011) och Galatsaray (2013).
Precis som vanligt i Emirates Cup gäller tre poäng för vinst, en poäng för oavgjort och en poäng per mål man gör. Skulle två lag sluta på samma antal poäng är det hur många skott på mål man skjutit som avgör.

Spelschemat ser ut enligt följande:
Lördag 2/8 kl 15.00 Valencia - AS Monaco
Lördag 2/8 kl 17.20 Arsenal - Benfica
Söndag 3/8 15.00 Benfica - Valencia
Söndag 3/8 17.20 Arsenal - AS Monaco

AS Monaco
Nykomlingen Monaco slutade ifjol tvåa i Ligue 1 efter giganten PSG. Innan dess har man spelat två säsonger i Ligue 2 efter att säsongen 2010/2011 slutat på 18:e plats i Ligue 1 och därmed åkt ur.

Bäste målskytt ifjol var Emmanuel Riviére som stänkte dit 10 kassar. Riviére har nu lämnat för Newcastle. En annan som har lämnat är Colombias VM-succé James Rodriguez (nio mål ifjol) som packade sina väskor och flyttade till Real Madrid. I år håller man förmodligen tummarna för att storstjärnan Radamel Falcao kan hålla sig skadefri och göra ett gäng fler mål än dom nio som han mäktade med ifjol.
As Monaco spelar sin premiär den 10/8 hemma mot Lorient. Det betyder att matchen mot Arsenal är lagets genrep.

Benfica
Benfica tog sin 33:e ligatitel när man vann ligan ifjol sju poäng före Sporting Lisabon. Bäste målskytt var Lima som gjorde 14 mål, sex mål efter Portos Jackson Martinez. En som kanske kan hjälpa Lima med målskyttet är Manchester United-floppen Bebe som man värvar från just United. Värt att notera är också att man lånar ut Rodrigo och André Gomes till Valencia och de två lagen spelar mot varandra på söndagen i Emirates Cup. Seriepremiären spelar man den 17/8 mot Pacos de Ferreira.

Valencia
Valencia hade en tung säsong i fjol då man slutade på åttonde plats. Det var klubbens sämsta placering i ligan sedan säsongen 2007/2008 då man slutade tia. Annars är klubben långt ifrån sin storhet runt milleniumskiftet. 2004 vann man senast ligan och 2000 och 2001 förlorade man två Champions League-finaler i rad. De senaste åren har man haft stora ekonomiska bekymmer och tvingats sälja av tongivande spelare. I år är det inte fullt så farligt men värt att notera är att man tappar backen Mathieu till Barcelona. I fjol vann Jonas interna skytteligan på tio mål. Seriepremiären lirar man inte hemma på Mestalla utan borta mot Sevilla den 24/8.

Det är svårt att gissa sig fram till någon startelva men det vi redan nu vet är att det finns chans till att få se nyförvärven i matchspel. Alexis Sanchez, David Ospina, Mathieu Debuchy och Calum Chambers deltog alla under den senaste veckans träningsläger i Österrike. Allvaret i träningen har trappats upp efter resan till New York och det är nu bara en vecka kvar tills tävlingssäsongen drar igång. Det gäller för samtliga som deltog i mötet mot Red Bulls att höja sig rejält denna helg med tanke på insatsen i den matchen. Emirates Stadium kommer vara välfyllt och motsåndet är av bra klass så helgens drabbningar blir oerhört intressant att följa.