Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Superstjärnan Falcao gjorde matchens enda mål.

Arsenal förlorade efter felaktigt domslut

sön 3 aug 2014 kl 20:04

Falcao nickade in matchens enda mål mot ett blekt Arsenal, som i och med förlusten bara slutar tvåa i Emirates Cup.

Första halvlek

Stämningen på Emirates Stadium var som igår, väldigt bra och högljudd. Efter uppvisningen igår var nog förväntningarna skyhöga på Arsenal, speciellt när laguppställningen var så stark som den faktiskt var. Ett nästintill ordinarie Arsenal ställde Wenger på banan, kanske tänkt som lite av ett genrep inför Community Shield om en vecka. Förväntningarna var därmed ännu högre än vanligt, och med en Alexis Sanchez som äntligen startade på högerkanten och en debuterande Mathieu Debuchy, var nog många spända på att se vad Arsenals högerkant kunde hitta på.

När domare Martin Atkinson blåste igång matchen var det Arsenal som direkt tog tag i matchen. Sanchez, som alltid vill ha boll, sprang och gjorde sig spelbar hela tiden. Det var dock ett betydligt mer försvarsstarkt lag som stod på andra sidan planhalvan den här aftonen jämfört med igår. Monaco backade hem och gjorde det svårt för Arsenalspelarna att hitta ytor bakom både mittfältet och försvaret. Första halvleken spelades i ett helt annat tempo än gårdagen - ett betydligt lägre sådant, vilket kan tyckas överraskande med tanke på den starka elvan som Arsenal och även, till viss del, Monaco mönstrade. Men tröttheten från gårdagen verkade ha satt sina spår och det faktum att det "bara" är en vänskapsmatch verkade finnas i hjärnan hos hemmalaget. Det fanns även flera spelare som såg allt annat än redo ut, Olivier Giroud kanske framförallt, som knappt gjorde någonting rätt i den första halvleken.

Det var istället Monaco och (såklart) Falcao som öppnade målskyttet. Efter en perfekt slagen frispark från Moutinho, kunde måltjuven och den nickstarke colombianen, enkelt styra in 1-0 för Monaco och om stämningen på Emirates var lysande igår var den allt annat än lysande efter det här. Mycket mer än så hände inte i den första halvleken. Några Arsenalspelare, främst Sanchez och Wilshere blixtrade till då och då men summa summarum en blek halvlek från Arsenal som inte kommer ha en chans mot Manchester City om en vecka ifall spelet inte är bättre än så där.

Andra halvlek

En förändring krävdes i spelet för att Arsenal skulle hitta tillbaka till sitt spel i den andra halvleken, något som Arsene Wenger verkade känna själv då han tog ut en iskall och matchotränad Olivier Giroud och satte in en helt annan typ av spelare - Alex Oxlade-Chamberlain. Han tog även ut nyförvärvet Calum Chambers som liksom igår stod för en stabil insats även idag, in kom Ignasi Miquel. Dessa byten gjorde att Sanchez gick upp på topp och det gjorde Arsenal gott om man tittar till spelet i början av andra halvlek. Firma Chamberlain och Sanchez hittade varann flera gånger och hotade med sin fart bakom Monacos backlinje. Det saknades dock lite skärpa i avslutningslägena för Arsenal, men ett snabbare och rakare spel än i den första halvleken så det var en klar förbättring gentemot den första.

Många trodde nog att Wilshere skulle skjuta in 1-1 för Arsenal efter ett fint samspel med Cazorla, men även om avslutet inte var katastrofalt på något vis så räckte det inte för att överlista Subasic i Monaco-målet. Lite halvchanser tillkom efter det men inga jättelägen för Gunners att kvittera, vilket krävdes för att inte Valencia skulle vinna Emirates Cup. Efter 70 minuters spel togs Sanchez, Wilshere och Cazorla ut och in med ynglingarna Zelalem och Akpom, men även stenhårde Flamini. Där sjönk nog chanserna till kvittering kände vissa, men faktiskt var det just firma Zelalem och Akpom som samarbetade i vad som skulle visa sig bli Arsenals bästa målchans i matchen, men framförallt, ett felaktigt domslut från domarteamet.

Det var i den 81:a minuten som Zelalem magiskt hittade Akpom i en djupledslöpning, den snabbe engelsmannen hann få en tå på bollen och peta den förbi Subasic, som fällde honom. Domare Martin Atkinson pekade på straffpunkten och tog upp ett gult kort till Subasic, men vad det verkade så höll inte linjedomaren med och berättade för Atkinson att det var utanför straffområdet. Ett domslut som man på reprisen såg var helt felaktigt, och frågan är om Subasic inte borde varit utvisad också. Ett uselt domslut från domarteamet och Arsenalspelarna var givetvis inte glada.

Frisparken sköts i muren av Ramsey och mycket mer än så skapade inte Arsenal. Falcao gjorde matchens enda mål vilket gjorde att Valencia vann Emirates Cup, mycket överraskande med tanke på att Arsenal fick hela åtta poäng igår för sin 5-1 seger. Det går att säga vad man vill om den bortdömda straffen, men faktum kvartstår att Arsenal inte gjorde någon vidare match och måste skärpa sig till Community Shield om en vecka.