Medlemmar: 5429 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Chuba Akpom, Hector Bellerin och Kristoffer Olsson är talanger som nu kommer allt närmare A-laget.

Uppdatering på ungdomslagen

mån 4 aug 2014 kl 12:45

Matchsäsongen närmar sig precis som för A-laget även för ungdomarna inom Arsenals akademi. Träningsmatcher är igång sedan en tid tillbaka och flera spelare visar framfötterna.

Arsenals U21-lag är som tidigare rapporterat igång med träningsmatcher inför omstarten av seriespelet. Även U18 är nu i full gång med träningar och spelade för någon vecka sedan sin första match på försäsongen, det hemma mot Lincoln City. Den spelades på träningsanläggningen vid London Colney och slutade med seger 1-0. Enda målskytt blev mittfältaren, Ben Sheaf. I Arsenals trupp återfanns vårt andra svenska framtidshopp i klubben, Kristofer Da Graca. Tillsammans med flera andra får han nu chansen på U18-nivå efter att i princip endast spelat i U16 under föregående säsong. Kommer bli mycket spännande att följa honom samt de flera greker som tagit plats i ungdomsledet.

Sedan den senaste rapporten då U21-laget besegrade Bournemouth har man tagit sig an ytterligare två träningsmatcher. Först var det Harrow Borough på Earlsmead Stadium som fick känna på Arsenals fartfyllda och anfallsglada ungdomar. Det blev seger med hela 5-1 och Dan Crowley gjorde sitt tredje mål på försäsongen samtidigt som Benik Afobe stod för två fullträffar. Den sistnämnde pratade efter matchen i en intervju om att han hoppas på ytterligare en utlåning denna säsong för att kunna utvecklas mer. 21-åringen var senast på lån hos Sheffield Wednesday men anfallaren är inte den enda som vill ut och testa på A-lagsfotboll. Svenske, Kristoffer Olsson har i media berättat att han är trött på U21-spel och att det är bäst för hans framtid om han nu får spela seniorfotboll. Perioden för utlåningsförhandlingar är längre än det vanliga transferfönstret så ett flertal utav de spelare som återfinns i dagens trupp kommer med säkerhet att få testa sina vingar i andra klubbar.

Den senaste träningsmatchen som U21 spelade var borta mot Boreham Wood, samma lag som Wenger och hans mannar ställdes emot i sin första match under försäsongen. Detta var en välspelad och nyttig drabbning som slutade 2-2 och återigen blev Dan Crowley målskytt. Den tekniske och kreativa mittfältaren kom till Arsenal inför förra säsongen och har sett väldigt lovande ut sedan dess bortsett från en långtidsskada han ådrog sig under slutdelen på förra året.

Det är nu mindre än två veckor kvar tills seriespelet drar igång för U21 som i år är degraderade till division 2 utav Barclays Premier Reserves League på grund utav sämre resultat förra året. Spelschemat är släppt och finns upplagt på Arsenal.com. Den första matchen är borta mot Reading den 15:e augusti på Basingstoke Town innan man tar emot Derby County hemma på Meadow Park. Innan dess återstår dock dubbla träningsmatcher med start imorgon mot Forest Green Rovers på The New Lawn Stadium. Sista testspelet innan serien drar igång är mot Colchester United och spelas endast tre dagar innan premiären vilket troligtvis betyder att flera från U18 får chansen att vara med i truppen.