Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger sade idag att han är besviken på Bacary Sagna som gick till Man City.

Sagna erbjöds treårskontrakt - nobbade ändå

fre 8 aug 2014 kl 00:31

Arsene Wenger avslöjade idag att Arsenal erbjöd Bacary Sagna ett treårskontrakt. Men fransmannen nobbade ändå och gick till Man City.

Arsenal försökte att få Bacary Sagna att skriva på ett nytt kontrakt med klubben. Man erbjöd honom ökad lön, ett längre kontrakt än vad som tidigare rapporterats om.
Ändå valde han att skriva på för Manchester City.
Detta kommenterade Arsene Wenger idag när The Gunners hade members day på Emirates Stadium.
- Vad som är tröttsamt är att tappa spelare till City, eller någon annan klubb. Ni måste fråga Bacary varför han valde City. Vi erbjöd honom ett treårskontrakt, men han valde ändå City.

- Hade han bestämt sig långt före? Kanske? Det kändes så för mig. Det är en besvikelse att han gick till City. Han kom hit som okänd och blev en fransk landslagsspelare. Men jag respekterar honom. Ända till sista dagen på hans kontrakt var han superprofessionell, sa Wenger som också kommenterade skillnaden på Arsenal nu mot för fem år sedan på transfermarknaden:
- Vi är inte alls lika sårbara nu. Det senaste året har vi köpt både Mesut Özil och Alexis Sanchez, för fem år sedan hade vi missat båda.

Wenger kommenterade också Frank Lampards övergång från Chelsea till New York City - som sedan slutade med en utlåning till Manchester City, som har samma ägare som NYC (som inte kliver in i MLS förrän efter nyår):
- Han åker till New York, men den kortaste vägen från London till Manchester är inte att åka till New York först. Om ni tittar på kartan så finns det kortare vägar. Jag behöver inte berätta för er hur bra Frank Lampard är. Det är en kvalitetsspelare, men det som är överraskande är att han gick till City.