Medlemmar: 6029 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Vermaelen i aktion i en match mot Swansea

Vermaelen klar för Barca

lör 9 aug 2014 kl 20:30

Det blev fem säsonger i Arsenal för Thomas Vermaelen som nu har skrivit på för Barcelona.

Det har talats om det allt mer de senaste veckorna, och nu är det officiellt. Arsenal meddelade på lördagskvällen att klubben är överens med Barcelona om en övergång för Thomas Vermaelen och allt som återstår för att affären ska vara helt klar är att alla papper ska skrivas under och övergången registreras. Som vanligt heter det "undisclosed fee" men samstämmiga uppgifter i media gör gällande att det ska vara så mycket som 15 miljoner pund i övergångssumma vilket får ses som sensationellt mycket för en spelare med bara ett år kvar på kontraktet och som dessutom inte är förstaval i startelvan.

Vermaelen kom till Arsenal inför säsongen 2009/2010 och gjorde omedelbar succé med sitt frejdiga spel. Redan i säsongens första match blev han också målskytt i 6-1-vinsten mot Everton på Goodison Park vilket satte tonen för hans första säsong där han med jämna mellanrum bidrog till det offensiva spelet - men säsongen efter fick han förstörd av en envis hälskada och hade efter det svårt att nå upp till den första säsongens succénivåer annat än korta stunder och de två senaste säsongerna har han mestadels suttit på bänken. Totalt blev det 150 matcher och 15 mål i den rödvita tröjan.