Medlemmar: 8795 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal tog hem sin andra titel på mindre än 90 dagar!

Arsenal mästare på Wembley - igen!

sön 10 aug 2014 kl 19:54

Arsenal vann stormötet på Wembley mot Manchester City och kammade därmed hem sin trettonde seger utav Community Shield.

Arsenal mötte under söndagen Manchester City på Wembley i den årliga upplagan av Community Shield. De ljusblåa från Manchester saknade några fler nyckelspelare jämfört med Arsenal men det tar dock inte ifrån lagets insats denna dag. The Gunners spelade på en hög nivå och kunde enkelt räkna hem sin första seger utav turneringen sedan 2004 då Manchester United besegrades med 3-1.

Första halvlek

Arsenal satte fart direkt i öppningen utav matchen och kontrollerade mycket utav spelet. City var rejält tillbakapressade under långa stunder och flera spelare hos dem såg ut att gå på knäna efter bara några minuter. Man fick känslan av att Arsenal var ett lag som var inne i säsong samtidigt som de ljusblå från Manchester precis inlett sin försäsong. Som tidigare nämnt så saknade de kanske några fler nyckelspelare på planen eller annars kanske Arsenal har skaffat sig en mer kvalitativ bredd i truppen?

Det fantasifulla och kreativa anfallsspelet som Arsenal visade upp skulle snart leda fram till bra målchanser. Både Jack Wilshere och Yaya Sanogo kom till lägen men försvaret i City var med och täckte. På samma sätt var Mathieu Debuchy med och blockade ett avslut från Samir Nasri ifrån en farlig position i straffområdet. Istället skulle Arsenal i den 22:a minuten ta en rättvis ledning. Santi Cazorla fick ett perfekt skottläge för sin vänster strax utanför straffområdet och satte den i bortre hörnet utav målet.

The Gunners fortsatte att trumma på efter detta och visade upp spel på hög nivå. Man rullade runt bollen utanför offensivt straffområde och hittade kombinationer på kanterna som stundtals var av världsklass. Ett fint uppspel på vänsterkanten med flera spelare inblandade ledde fram till skottläge för Sanogo men hans avslut gick strax utanför.
Efter detta började de ljusblåa hitta in i lite eget spel och började skapa på offensiv planhalva. Arsenal lyckades dock reda ut det hela och gav svar på tal på den andra sidan utav planen. Alexis Sanchez hittade Yaya Sanogo i djupet med en fin passning. Fransmannen kontrollerade den och höll undan sin försvarare innan han serverade Aaron Ramsey som tog med sig bollen förbi sin motståndare innan han med kraft sköt bollen i nät bakom Caballero. 2-0 i paus var rättvist och Arsenal hade imponerat på många.

Andra halvlek

Till den årliga upplagan utav Community Shield är reglerna sådana att båda lagen har rätt till sex byten var, något som passar bra med tanke på att man fortfarande är i försäsongsfas och man kan undvika skador inför nästa veckas premiär. Därför valde Wenger att redan i paus göra ett trippelbyte – in kom Olivier Giroud, Alex Oxlade-Chamberlain och Nacho Monreal samtidigt som Yaya Sanogo, Alexis Sanchez och Laurent Koscielny tog plats på bänken.

Den andra halvan utav matchen öppnades ganska försiktigt men det var laget från Manchester som såg mest energiskt ut till en början. Jovetic fick halvlekens första riktiga chans när han nådde högst på ett inspel. Wojciech Szczesny räddade hans avslut men Jovetic var först på returen, dock förvaltade han inte den bättre än att skjuta högt över mål. Bara minuten senare fick Szczesny stå för ytterligare en kvalificerad räddning på ett avslut från honom och det kan nu i efter hand ses som något utav en matchavgörande prestation. Istället för att City fick göra 2-1 och skapa liv i det hela skulle 3-0 till Arsenal komma på andra sidan istället. Olivier Giroud tog emot en kortpassning från sin landsman, Mathieu Debuchy, som han kontrollerade, tog med sig framåt och från ingenstans riktigt valde han att gå på ett avslut. Avslutet styrde på en försvarare och gick i en båge över Willy Caballero, som för dagen vaktade målet för Manchester City.

Manchester City gjorde försök till att hitta ett reduceringsmål samtidigt som Arsenal valde att göra ytterligare två byten som båda var av det lite mer defensiva slaget. Tomas Rosicky och Mathieu Flamini ersatte Santi Cazorla respektive Jack Wilshere. Szczesny styrde bakifrån och höll ihop backlinjen på ett bra sätt även om individuella misstag uppstod ett antal gånger under denna period precis som under större delen utav matchen, det saknas en del ändå till den absoluta matchformen. Joel Campbell blev Arsenals sjätte byte i matchen då han kom in istället för Aaron Ramsey men då var denna drabbning avgjord sedan länge.

Arsenal dominerade under långa stunder och kunde rätt enkelt räkna hem sin trettonde titel inom Community Shield och sin andra titel på de två senaste tävlingsmatcherna. Nu väntar ytterligare en träningsvecka innan ligan drar igång nästa lördag hemma mot Crystal Palace.