Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Chuba Akpom blev enda målskytt i U21:s premiärmatch borta mot Reading.

Vinst i premiären för U21

lör 16 aug 2014 kl 11:19

Steve Gatting och Carl Laramans mannar i U21 öppnade säsongen med att vinna med uddamålet borta mot Reading. Chuba Akpom imponerade och blev enda målskytt på straff.

Arsenals U21-lag avslutade sin försäsong borta mot Forest Green Rovers i tisdags med att vinna med 6-4. Detta betydde att man gick igenom försäsongen obesegrade. När man under fredagen reste till Reading för öppningsmatchen i serien hade man ett stort självförtroende och åtta utav de startande spelarna mot Forest Green fick återigen chansen från start. Dan Crowley, Ignasi Miquel och Tafari Moore kom in i startelvan. Revansch fanns att utkräva efter förra säsongen då man förlorade två gånger om mot Reading.

Efter en något avvaktande inledning på matchen var det Arsenal som skapade det första läget efter åtta minuters spel. Ainsley Maitland-Niles serverade Gedion Zelalem från nära håll misslyckades med att få sitt avslut på mål. Bara minuterna senare skulle Arsenal tilldelas en straff och det efter att en försvarare i Reading täckt med handen på en nick ifrån Chuba Akpom. Anfallaren tog själv hand om straffen och förvaltade den väl genom att sätta dit ledningsmålet. Åtta minuter senare var man nära att dubbla ledningen då Tafari Moore bröt sig framåt och spelade till Maitland-Niles. Hans inlägg gick rakt mot mål efter flera styrningar men Daniel Lincoln var med på noterna i Reading-målet.

Arsenal, eller framförallt Chuba Akpom öppnade den andra halvleken piggt. Anfallaren fick till en bra nick på Crowleys inlägg och endast en benparad från Lincoln höll ställningarna intakt. Hemmalaget trodde att de hade fått sin kvittering när Owusu satte bollen i nät från nära håll, enda felet var att han gjorde det ifrån en offside-position och linjedomaren var på sin vakt och upptäckte det. Akpom hade därefter återigen en chans att öka på Arsenals ledning när han kom fri mot målvakten. Lincoln gjorde sig stor och kunde reda ut faran. Chuba Akpom var het under kvällen och imponerade stort. Det var Arsenal som var närmare att utöka sin ledning än var Reading var ett kvitteringsmål i slutet och när domaren blåste för fulltid kunde man räkna hem tre viktiga poäng i premiären.

Under lördagen, idag spelar U18 sin premiärmatch borta mot Brighton. Första hemmamatchen i serien spelar U21 på torsdag mot Derby County.

Reading–Arsenal 0-1

Mål: 0-1 Akpom (14) (straff).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey – Tafari Moore, Semi Ajayi, Ignasi Miquel, Brandon Ormonde – Isaac Hayden – Ainsley Maitland-Niles, Gedion Zelalem, Kristoffer Olsson, Dan Crowley – Chuba Akpom.

Avbytare: Deyan Iliev, Stefan O´Connor, Glen Kamara, Jack Jebb, Alex Iwobi.