Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kristoffer Olsson går på lån till Midtjylland

Olsson och Ryo lånas ut

tis 2 sep 2014 kl 15:15

Kristoffer Olsson och Ryo Miyaichi lånas ut.

Kristoffer Olsson lånas ut till danska FC Midtjylland. Svensken är långt i från speltid i Arsenal och därför känns en utlåning rimlig. Lånet sträcker sig fram till nyår (med köpoption) och danskarna verkar nöjda med nyförvärvet.
- Kristoffer är en spelare som vi har haft ögonen på länge. För ett år sedan såg vi honom i en ungdomslandskamp mot Danmark, och redan då försökte vi värva honom, men han var för dyr. Nu dök möjligheten upp igen och då har vi valt att slå till", säger sportchefen Claus Steinlein till FC Midtjyllands hemsida.
- Kristoffer är en klok spelare som vi ser stor potential i. Han är en central mittfältare med goda ledaregenskaper", berättar Steinlein vidare.
Kristoffer Olsson debuterade i Arsenals A-lag borta mot West Bromwich i Ligacupen, där han även slog in en straff.

Igår blev det även klart att Ryo Miyaichi lånas ut till holländska FC Twente. Den 21-årige japanen passade samtidigt på att förlänga sitt kontrakt med Arsenal med ett år. Ryo debuterade för The Gunners redan 2011 men har sedan haft svårt att slå sig in i laget.