Medlemmar: 8698 st.

Danny Welbeck firar sitt 2-0-mål i Basel.

Två mål av Welbeck

tis 9 sep 2014 kl 07:31

Danny Welbeck blev tvåmålsskytt på måndagkvällen när England besegrade Schweiz på bortaplan med 2-0.

Ett på förhand ganska pressat England inledde sitt EM-kval med den på papperet svåraste matchen i sin grupp, Schweiz på bortaplan. Med Jack Wilshere och vår nyblivne Gunner Danny Welbeck klarade England av detta eldprov på ett bra sätt. Welbeck startade i en anfallstrio tillsammans med Liverpools Raheem Sterling och Man Uniteds Wayne Rooney, och trion skapade en hel del oro i hemmalagets backlinje.

Welbecks första mål gjordes ca tio minuter in i andra halvlek då han tillsammans med Rooney och Sterling drog upp en kontring och efter en smart löpning lurade bort en hemmaförsvarare och kunde styra in bollen på passning från Sterling.

Det andra sattes på tilläggstid i friläge på ännu en kontring. Denna gång var det Liverpools Rickie Lambert som stod för passningen men det stora jobbet gjorde Welbeck som tog med sig bollen, höll i den och mycket kallt placerade in den intill målvaktens vänstra stolpe.