Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Senaste mötet lagen emellan vann Arsenal med 3-0.

Inför: Arsenal - Manchester City

fre 12 sep 2014 kl 17:50

Arsenal har siktet inställt på att återigen bli ett vinnande lag i ligaspelet. Motståndet står Manchester City för som gästar Emirates Stadium.

Landslagsuppehållet är över och Premier League rullar vidare. Efter två raka kryss i ligan är det viktigt för Arsenal att börja plocka trepoängare för att inte halka efter i toppstriden. Men det blir ingen lätt uppgift då reagerande mästarna Manchester City står för motståndet.

Arsenal har inlett säsongen lite trevande. Laget är hittills obesegrat men spelet har inte riktigt klickat och poängtappet mot Leicster svider. Känslan är att det finns viss osäkerhet kring hur säsongen kommer att utveckla sig. En vinst mot Manchester City skulle ge välbehövligt självförtroende och vara ett tecken på att laget har kapacitet att konkurrera om titeln. En förlust skulle kunna göra raka motsatsen. Lagen möttes redan i början av augusti  i Commmunity Shield-finalen. Då stod Arsenal för en mycket bra insats och vann med 3-0.  Det borde stärka Arsenal inför helgens möte. Intressant blir att se om nyförvärvet Danny Wellbeck får göra debut. Aaron Ramsey skadade sig under veckans landskamp och är tveksam till spel.

Manchester City inledde ligaspelet med två imponerande vinser över Newcastle och Liverpool. Men senast förlorade de hemma mot Stoke. Stevan Jovetic som var riktigt bra i de första matcherna har åkt på en skada och missar mötet med Arsenal. Med det är en stark och bred trupp som Pellegrini har till sitt förfogande.
Sett till de tidigare mötena lagen emellan lär det bli en målrik match. För Arsenal gäller det att stå för en riktigt bra prestation om man ska kunna vinna mot ett så starkt lag som Manchester City.

Skador och avstängningar

Arsenal: Aaron Ramsey är tveksam till spel. Giroud, Walcott och Gnabry är fortsatt skadade.

Manchester City: Fernando och Jovetic missar matchen p.g.a. skada. Zabaleta är tveksam till spel.

Statistik

Arsenal är obesegrade i de 19 senaste hemmamatcherna i Premier League.
Manchester City har gjort minst två mål sex gånger på de sju senaste matcherna.
På de nio senaste matcherna lagen emellan har Arsenal: två vinster, fyra förluster och tre oavgjorda.

Troliga startelvor

Arsenal

Szczesny
Debuchy, Koscielny, Mertesacker,Gibbs
Arteta, Wilshere
Sanchez, Özil, Cazorla
Welbeck

Manchester City

Hart
Sagna, Demichellis, Kompany, Kolarov
Nasri, Toure, Fernandinho, Silva
Dzeko, Aguero