Medlemmar: 7672 st.
Visa menyn

Inför: Aston Villa-Arsenal

fre 19 sep 2014 kl 23:46

Efter en svag säsongsinledning hoppas Arsenal kunna studsa tillbaka mot Aston Villa på lördagen. Ett Aston Villa som överraskat stort så här långt och parkerar just nu på en andraplats i PL.

Till helgen sparkar den femte omgången av Premier League igång och mycket överraskande hittar vi det klassiska laget från Birmingham - Aston Villa, som de senaste åren har halkat längre och längre ner i tabellen, på en andraplats i ligan. Ett lag som av många sågs som en kandidat till nedflyttning inför säsongen, har fått en nästintill perfekt start på 14/15 säsongen i Premier League. Efter att ha smygöppnat säsongen med sju poäng på tre matcher så åkte man i den senaste omgången till Liverpool och Anfield och vann med 1-0, vilket gjorde att många fick upp ögonen för Paul Lamberts Aston Villa, med Roy Keene som assisterande tränare.

Aston Villa har på pappret en rätt så ung och intressant trupp med spelare som Delph på mittfältet som mycket väl kan få sitt stora genombrott i år, och har, när Benteke är frisk, en klassanfallare. Den största faran inför säsongen var försvaret, där lagkaptenen Vlaar skulle få dra ett stort lass, trodde många. Det gjorde han de tre första matcherna, men i segern borta mot Liverpool saknades holländaren och det gör just den vinsten ännu mer imponerande. Aston Villa har med spelare som Hutton, Senderos och Cissokho, tre spelare som de senaste åren hånats av större delen av fotbollsfolket för sina kvaliteter som fotbollsspelare, släppt in endast 1 mål den här säsongen.

På pappret är Arsenal ett eller flera nummer större men Aston Villa går in i den här matchen med ett enormt självförtroende och ett Villa Park som verkligen står bakom sina spelare. För Arsenal är det ett helt annat läge, ett skarpt läge där tre poäng får ses som oerhört viktigt för Wengers mannar. Men Aston Villa har visat att det inte bara är att åka till Villa Park och plocka tre poäng, så presterar inte Arsenal bättre än mot Dortmund i tisdags så kommer det inte bli några tre poäng för Gunners. 

Allt är dock inte negativt för Arsenal. I senaste ligamatchen hemma mot Manchester City stod Arsenal för säsongens överlägset bästa match och hittar spelarna tillbaka till den farten och attityden man hade i spelet så ska Aston Villa inte ha någon chans. Arsenal och Aston Villa är de enda lagen tillsammans med Chelsea som ännu inte har förlorat någon match den här säsongen, vilket ändå får ses som ett styrkebesked av Gunners, trots att resultaten har varit en besvikelse. Viktigt för Gunners blir att nyckelspelarna kliver fram och visar vägen. Danny Welbeck har gjort mål borta mot Aston Villa förut och kanske gör han sitt första mål i Arsenaltröjan på lördag. Mesut Özil och Aaron Ramsey har inte gått att känna igen i säsongsinledningen och behöver båda steppa upp, särskilt den förstnämnde.

En oviss match på förhand, men det är en sådan här match Arsenal måste vinna för att inte tappa mark på ligatoppen.

COYG!

Skador

Arsenal: Med Arsenalögon, ett väldigt bra skadeläge. Walcott är bara någon vecka från comeback men missar den här matchen. Monreal missade matchen mot Dortmund och förväntas även missa Aston Villa, men det ska inte vara något allvarligt. Alltjämt långtidskadade är Giroud och Gnabry som även har fått sällskap av Debuchy som, om han behöver operera sig, blir borta i omkring tre månader. Om inte, runt 6 veckor.

Aston Villa: "Betong-Ron", eller Ron Vlaar som Aston Villas viktige lagkapten egentligen heter, är vadskadad och är tveksam till spel. Utöver det missar lagets kanske bäste spelare, Benteke, den här matchen och många efter det. Han är, liksom Kozak, borta på obestämd tid. Joe Cole är tillbaka från skada men det är inte säkert att han är i fysiskt skick för att spela redan mot Arsenal.

Statistik

  • Aston Villa har bara släppt in ett mål i den här säsongen, inget lag har släppt in färre.
  • Arsenal och Aston Villa har inte förlorat ännu under säsongen.
  • Danny Welbeck har gjort tre mål på sina två senaste PL-starter mot Aston Villa.
  • Aston Villa har bara haft sex skott på mål den här säsongen, trots att man tagit 10 av 12 möjliga poäng.
  • Arsenal har släppt in ett nickmål i varje ligamatch den här säsongen.
  • Aston Villa har inte vunnit mot Arsenal på Villa Park sedan 1998.

Troliga startelvor

Arsenal:

Szczesny
Chambers, Koscielny, Mertesacker, Gibbs
Arteta, Wilshere
Sanchez, Özil, Cazorla
Welbeck

Aston Villa:

Guzan
Hutton, Senderos, Baker, Cissokho
Cleverley, Westwood, Delph
Weimann, Agbonlahor, Richardson