Medlemmar: 8902 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenaljubel på Villa Park.

Tre mål på tre minuter gav tre poäng

lör 20 sep 2014 kl 18:35

En målexplosion i form av tre mål på tre minuter från Arsenal i den första halvleken blev för mycket för Aston Villa. En imponerande insats från Gunners som nu klättrar i tabellen.

Arsenal avgjorde den här toppmatchen, som den lite överraskande får kallas, på bara några minuter där Özil, Welbeck och Cissokho alla hittade nätet - den sistnämnde hittade fel nät. Aston Villa hade ingen chans att komma ikapp efter den chocken utan resultatet slutade 0-3. Viktig seger för Arsenal som nu klättrar i tabellen.

Första halvlek

Arsenal öppnade matchen förtroendeingivande med Özil som "nr 10", hans favoritposition. Just Özil skulle spela en huvudroll i den första halvleken och det syntes tidigt att han kom mer till sin rätt i mitten än på kanten där han hållt till den här säsongen. De första tio minuterna var det i princip bara Arsenal som hade bollen men Aston Villa åt sig in i matchen genom attityd och snabba kontringar. Efter ungefär 25 minuters spel kom matchens bästa chans. Cleverley slog in en fin frispark från vänsterkanten, bollen hittade en helt fristående Clark som nickade på mål men ivägen stod Szczesny som med en fin räddning hindrade hemmalaget från att ta ledningen. 

Häng med nu, för i den 32.a minuten skulle matchens första mål komma, och det var ett vackert sådant. Welbeck droppade ner lite för att sedan hitta en i djupledsspringande Özil med en perfekt passning bakom Villa-försvaret. Özil som inte gjort sig känd för att vara någon pålitlig målskytt såg cool ut och placerade in 1-0 för Gunners lågt i Guzans högerstolpe. Snyggt anfall från Arsenal och cred till Welbeck för en perfekt passning.

Det skulle dock inte sluta där för Arsenal. Bara minuten senare var det ombytta roller, och kanske lite mer väntade roller den här gången. Özil drog sig ut mot vänsterkanten och såg Welbeck springa sig någorlunda fri inne i straffområdet. Özil prickade engelsmannen perfekt på högerfoten och Welbeck dunkade enkelt in 2-0 för Arsenal, engelsmannens första mål i Arsenaltröjan. På bara två minuter gick Arsenal från 0-0 till en 2-0 ledning - men det skulle inte sluta där.

Ungefär en minut senare var det dags för Guzan att hämta bollen i nätmaskorna igen. Denna gång var det en egen spelare som skulle lura Guzan i målet, nämligen Cissokho som nog tänkte styra ut ett inlägg från Gibbs till hörna eller inkast, men så blev det inte utan bollen gick rakt in i eget mål. Tråkigt för Cissokho som haft en fin säsongsstart, men 0-3 var ett faktum och det slutade också den första halvleken. Det tog Arsenal tre minuter och elva sekunder att göra sina tre mål. Häpnadsväckande siffror.

Andra halvlek

Det syntes att Arsenal gick på halvfart tidigt i andra halvlek då man hellre spelade den enkla passningen än försökte göra något kreativt framåt. Flera veckor tufft och intensivt spelschema hade nog satt sina spår hos Arsenalspelarna som därför försökte vila sig lite istället för att gå för 4-0. Det var heller inte så svårt att göra det eftersom Aston Villa verkade ha fått tydliga order från Lambert att man skulle backa hem istället för att pressa och försöka hämta ikapp 0-3 underläget. Båda lagen verkade rätt så nöjda med resultatet och tempot sjönk därför avsevärt under den andra halvleken.

Arsenal hade några halvchanser där det kunde ha blivit mål men annars var det en tråkig halvlek, klart tråkigare än den första halvleken. Det såg ut som samtliga spelare gick och väntade på att Mike Jones skulle blåsa av matchen. Tillslut gjorde han också det och resultatet skrevs till 0-3. Mycket positiv insats från Arsenal där flera spelare imponerade, framförallt Mesut Özil och Danny Welbeck som gjorde varsitt mål och assist - till varandra dessutom. Arsenal höll även nollan, Szczesnys första i PL den här säsongen. Spelare som Sanchez och Wilshere fick även vila vilket kan göra dem båda gott, något som Ramsey också kan behöva efter en svag eftermiddag på Villa Park idag.