Medlemmar: 6218 st.
Visa menyn

Foto: Joakim Apell

Pavel från Vitryssland var med på Skövdes matchträff.

Långväga besökare till Arsenal Sweden Skövde

mån 22 sep 2014 kl 10:52

Trots Vitrysslands relativa närhet till Sverige känner nog de flesta inte till särskilt mycket om landet. På rak arm kan man i bästa fall bara namnge två vitryssar, deras notoriske president och Alexander Hleb.

Hleb kom till Arsenal 2005 från Stuttgart där han gjort sig ett namn som en rörlig och passningsskicklig offensiv mittfältare. Hans finurlighet väckte en viss beundran hos de rättrogna i norra London och hade han bara valt att skjuta lite ibland hade det nog kunnat bli mer än 7 mål på 89 matcher. Efter tre år i Arsenal valde Hleb att trappa ner hos FC Barcelona, där han mest varit utlånad ifrån. Numera undviker Hleb att skjuta i Konyaspor i turkiska Super Lig.

Kanske var det sommarens sista dag när jag träffade några medlemmar i Arsenal Sweden med ambassadörerna i Skövde, Peter Sundlöv och Eric Karlsson, i spetsen vid torget i Skövde. Efter en mer eller mindre för högt prisad, men god, norrländsk IPA kom det fram en ung man som hade noterat vår vackra rödvita klädsel. På förvånansvärd god svenska presenterade han sig som Pavel från Vitryssland och undrade om vi kände till var man kunde njuta av hans engelska favoriter Arsenal FC på storbild. Vänliga som bara Gooners kan vara bjöd de med sig unge Pavel till träffen och snart vandrades det vidare mot Oleary's.

Nu var det ju så, trots Skövdes vackra läge i Västergötland, att Pavel inte rest hela vägen från Minsk för att gå på matchträff med Arsenal Sweden. Istället hade det slumpat sig så att han studerat svenska vid universitetet i Minsk och vunnit ett stipendium som han nu utnyttjade vid folkhögskolan i Hjo. Pavels favoritspelare är naturligtvis redan nämnde Hleb och han tycktes gilla Sverige, särskilt människors vänlighet hade imponerat på Pavel. De dussinet glada Gooners på Oleary's var tämligen överens om att Pavel nog inte träffat så många Spurssupportrar under sina månader i Svea Rike.

Lite mat åts och några bägare svingades och vips hade Pavels första träff med Arsenal Sweden inte bara blivit en succe på det personliga planet utan även på det sportsliga då Arsenal på 3 minuter och 15 sekunder pulveriserat Aston Villa med tre snabba mål. Andra halvlek spelades, på ett väldigt oarsenalskt vis, av och de skaraborgska deltagarna började drömma om allt högre tabellplacering. Efter visslan ljudit och undertecknad skulle tåga hemåt mot Jönköping lyckades vi dessutom knyta lite vänskapsband med Skövdes ende West Hamsupporter som tillsammans med sin något ledsnare vän iförd Balotellitröja firade Hammers tidiga mål mot Liverpool.

Som sagt var klockan slagen för hemfärd och vi hoppas att det varken var Arsenals sista enkla seger eller Pavels sista träff med Arsenal Sweden.