Medlemmar: 5433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Förlust för Zelalem och U21-laget.

Första förlusten för Arsenal U21

tis 23 sep 2014 kl 16:51

Under måndagskvällen åkte Arsenal U21 på sin första förlust för säsongen då man föll hemma mot Newcastle.

Efter en fantastisk öppning på säsongen åkte Arsenal U21 under måndagen på den första förlusten i ligan hemma mot Newcastle. Det ska dock sägas att det var ett väldigt ungt lag som mönstrades då flera utav de vanligtvis ordinarie spelarna förväntas delta i kvällens cupmatch med A-laget. Hela sex ändringar valde Steve Gatting att göra i startelvan från den förra matchen borta mot Aston Villa.

Första halvlek

Inledningen på matchen var något försiktig innan Newcastle började ta över allt mer. Efter tio minuters spel bröt man sig igenom på riktigt för första gången. Braster tog sig in omarkerad i Arsenals straffområde men hans volley på Sterrys inlägg gick strax utanför. Gästerna från norra England skulle dock ta ledningen i matchen bara en stund senare. Streete var den som nådde högst på en hörna och kunde trycka in 0-1 bakom Matt Macey i den 19:e minuten.

Att så tidigt i matchen hamna i underläge var tufft för ett ungt Arsenal som ställdes mot ett Newcastle som var stärkt med två spelare från A-truppen i form utav Gael Bigirimana och Shane Ferguson. The Gunners spelade dock upp sig i slutet utav den första halvleken och bland annat hade Dan Crowley en frispark som precis smet över ribban. På andra sidan stod Macey strax därefter för en spektakulär räddning som höll resultatet 0-1 i paus.

Andra halvlek

Arsenal öppnade den andra halvleken på ett positivt sätt precis som man avslutade den första. Alex Iwobi var först ut att testa Newcastle-keepern och sedan var Dan Crowley framme och levererade en farlig frispark igen. Det skulle dock bli Newcastle som även gjorde matchens andra mål och det var nästintill identiskt med det första. Streete nådde återigen högst på en hörna och fick bollen i mål vilket dubblerade.

Det unga Arsenal fortsatte att jobba för att få in ett mål och var nära att lyckas med det när stortalangen, Gedion Zelalem från nära håll gick på ett avslut som räddades skickligt utav Alnwick i Newcastle-målet. Med bara tre minuter kvar att spela skulle man dock spräcka nollan bakom honom när Brandon Ormonde-Ottewill fick yta vid den bortre stolpen och kunde smälla in reduceringen. Det skulle dock bli det sista väsentliga som hände under måndagens match.

Arsenal U21 ligger på en andraplats i tabellen bakom just Newcastle. I nästa omgång väntar Blackburn den 17:e oktober men innan det är det flertalet matcher i U18-serien samt en match i UEFA Youth League.

Arsenal U21-Newcastle U21  1-2

Mål: 0-1 Streete (20), 0-2 Streete (63), 1-2 Ormonde-Ottewill (87).

Så spelade Arsenal:

Matt Macey – Tafari Moore, Glen Kamara, Stefan O´Connor, Brandon Ormonde-Ottewill – George Dobson, Kaylen Hinds, Gedion Zelalem, Dan Crowley, Ainsley Maitland-Niles, Alex Iwobi.

Avbytare: Josh Vickers, Marc Bola, Renny Smith, Ben Sheaf, Stephy Mavididi.