Medlemmar: 4874 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oxlade-Chamberlain kvitterade matchen med sitt 1-1 mål i den 74.e minuten.

Delad pott i North London Derby

lör 27 sep 2014 kl 21:28

Tottenham tog ledningen i den andra halvleken men Arsenal kom tillbaka och kvitterade. Trots forcering från Gunners sent i den andra halvleken så slutade ett häftigt och sevärt Londonderby med en poäng vardera.

Tottenham tog lite överraskande ledningen tidigt i den andra halvleken. Arsenal kom tillbaka och kvitterade men mer än så hände inte under lördagskvällen i norra London. Matchen slutade 1-1 efter mål av Chadli och Oxlade-Chamberlain.

Första halvlek

Det syntes tydligt att det var en match utöver det vanliga som väntade på Emirates Stadium. Den magiska stämningen verkade, föga överraskande, smitta av sig på Arsenalspelarna som öppnade matchen starkt med stort bollinnehav och enorm vilja. Till skillnad från de flesta matcherna den här säsongen slog inte Arsenal bort så många passningar, utan Spurs fick sällan låna bollen och sjönk längre och längre ner med sitt lag. Tottenham såg inte riktigt ut att vara med under de första 10 minuterna men ju längre matchen led, desto mer in i matchen kom Tottenham. Första 25 minuterna var Arsenals helt och hållet där Wilshere och Welbeck hade varsina målchanser men trots hårt tryck från båda behövde inte Lloris röra sig för att rädda bollen. 

Det var istället Spurs som fick de allra bästa målchanserna med en nick från Vertonghen på hörna bara några meter från mållinjen och ett halvt friläge från Chadli. Spurs tog dock inte vara på sina lägen, men bortalaget åt sig sakta men säkert in i matchen under den första halvleken och kändes relativt farliga. Arsenal tappade lite av sitt spel när kaptenen, Mikel Arteta, utgick på grund av skada. Något som även Aaron Ramsey gjorde några minuter före halvtidsvila. Tung halvlek skademässigt för Gunners.

Första halvlek slutade 0-0 men trots det mållösa resultatet bjöd North London Derby på en riktigt trevlig första halvlek med fart, känslor och tufft spel - det enda som saknades var mål.

Andra halvlek

Arsenal gick ut i den andra halvleken med vetskapen att man bara hade ett byte kvar att göra, och med spelare som Wilshere på planen som redan grinat illa tidigare i matchen så var det nog många oroliga gooners i publiken som befarade ännu en skada. Alexis Sanchéz satt därför kvar på bänken, men det dröjde inte länge innan det skulle bli dags för chilenaren att göra entre. Detta eftersom Tottenham i den 56:e minuten skulle få jubla rejält. En av säsongsinledningens bästa spelare i Spurs, Nacer Chadli, tog tillvara på ett misstag från Flamini, och rullade in 1-0 för Tottenham. Otroligt slarvigt av Flamini som i ett uppbyggnadsskede håller i bollen för länge, vilket gör att Eriksen tacklar bollen till Lamela som i sin tur hittar Chadli med en fin avvägd passning. Tungt, blytungt mål för Arsenal som i det skedet ägde det mesta utav spelet.

Supportrarna på Emirates ropade nästan direkt på sin nya publikfavorit som alltjämt satt kvar på bänken - Alexis Sanchez. Wenger verkade lyssna och bytte kort därefter in superstjärnan som fick ta hand om vänsterflanken. Arsenals riktiga forcering på ett kvitteringsmål dröjde lite och för en gångs skull, inte helt oväntat, såg Arsenalspelarna lite trötta ut. Welbeck, som hade en väldigt fin första halvlek, fick inte alls lika mycket boll och tog inte lika många löpningar som förut. Istället var det ett lite mer i sideldspassande Gunners som inte hittade några jättechanser.

I den 74:e minuten skulle dock Arsenal få ett jätteläge. Inbytte Santi Cazorla la, som han brukar göra, en blandning mellan skott och passning längs marken. Efter lite studs hit och dit på en Spurs-spelare hittade bollen fram till Welbeck, som verkade härma sin idol, Nicklas Bendtner, där han medvetet eller ej, missade bollen vilket gav Oxlade-Chamberlain ett ännu bättre läge och där kunde Oxen bara inte missa. Rätt upp i nättaket och det var kvitterat.

Det var först efter det som Arsenals riktiga forcering kom. Tottenham gick på knäna och slog mer och mer ifrån sig bollen istället för att försöka kontra och skapa något i anfallsväg. Inlägg efter inlägg från diverse Arsenalspelare men utan att vara riktigt nära. Sanchez såg inte lika pigg ut som han brukar men bidrog ändå med mycket kvalitet. Det var ett Arsenal som försökte och gick för alla tre poängen, men man kom aldrig så nära som man kanske hade trott efter Chamberlains kvittering. En häftig tillställning på Emirates Stadium slutade med delad pott - 1-1.