Medlemmar: 6106 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger hyllar Gibbs.

Wenger: Gibbs kan bli lika bra som Cole

ons 1 okt 2014 kl 10:21

Arsene Wenger hyllar Kieran Gibbs utveckling och tycker den unge vänsterbacken har utvecklats flera steg sedan han börjat lita på sina kunskaper.

Den 25 år unga backen från London har haft flera skadeproblem då han bland annat bröt ett ben i mellanfoten och missade hela säsongen 2009-10. Förra säsongen var dock ett bra år för Gibbs som höll sig skadefri och spelade i 28 matcher vilket är den högsta noteringen sedan han spelade sin första match för Arsenal i oktober 2007. Wenger har hyllat backens form och ser att han går en ljus framtid till mötes.
- Han har tagit ett till steg, lagt in en andra växel och börjar lite på sin kropp och sina kunskaper, säger Wenger.
- Mot Tottenham visade han en stor personlighet och hade kontroll över matchen under stora delar av andra halvlek. Det är det vi vill se från honom då talangen finns där.

- Han har varit skadedrabbad för en period och som ung spelare behöver du spela kontinuerligt föra att utvecklas. Om du inte är närvarande vid högsta nivån får du inte självförtroendet som krävs för att klara sig på den nivån.

Wenger medger också att han ser många likheter mellan Gibbs och landsmannen Ashley Cole.
- Det är ett bra exempel att följa då Ashley besitter bra kvalitéer och när det verkligen gällde var Ashley Cole alltid en som gjorde det som krävdes.