Medlemmar: 6198 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Well-Done! Alex Oxlade-Chamberlain och Alexis Sanchez firar med Danny Welbeck som gjorde hattrick mot Galatasaray.

Welbeck show - sänkte Galatasaray med hattrick

tor 2 okt 2014 kl 00:42

Arsenal tog tre viktiga poäng mot turkiska Galatasaray, efter en klar 4-1-vinst. Welbeck stod för en mycket bra insats och gjorde sitt första hattrick för Arsenal.

Arsenal gjorde tre byten i startelvan jämfört med senaste matchen mot Tottenham. Arteta och Ramsey är skadade, och missar ett antal veckor båda två. Jack Wilshere fick börja matchen på bänken. Cazorla, Flamini och Alexis fick hoppa in i startelvan.
Detta var på dagen 18 år sedan Wenger tillträdde som coach för Arsenal FC.

Första halvlek Matchen startade i ett högt tempo. Arsenals offensiv, med Özil, Welbeck, Chambo och Alexis, spelade ihop sig väldigt snabbt. Den sistnämnde började löpa sönder högerkanten från minut ett, och det skulle visa sig bli det vinnande receptet.
Cazorla tog en djupare position på planen än vanligt. Han spelade på det centrala mittfältet, den positionen Ramsey eller Wilshere har vanligtvis.
Galatasaray spelade med en trebackslinje, med en djupt liggande Wesley Sneijder. De stoppade upp Arsenals anfallsspel första 20 minuter, men Gunners offensiv fortsatte att löpa. Det i kombination med ett riktigt bra passningsspel gav reslutat i den 22a minuten. Gibbs hittade en löpande Alexis med en bra passning. Alexis, som idag spelade på vänsterkanten, avancerade med bollen in mot planen. Han slog en diagonal passning till Welbeck, som löpt in bakom backlinjen. En kylig Welbeck sköt mellan benen på Galatasarays målvakt Muslera. Ett enkelt mål, men ack så viktigt.

Efter det målet blev det skakigt i Galatasarays backlinje, samtidigt som det byggde upp Arsenals energi. Welbeck fortsatte att löpa väldigt smart. Efter ett flipperspel fick Welbeck bollen. Med hans styrka och snabbhet så lyckades han flyga förbi Felipe Melo. Ensam med Muslera placerade han bollen kyligt, ala Thierry Henry. Arsenal ledde med 2-0 efter 30 minuter.
Galatasaray hade ett par halvchanser, men deras fokus i första halvlek var på andra planhalvan. Ett omdiskuerat domslut i första halvlek var Melos tackling på Alexis. Melo kom in med fullfart. En tvåfotstackling, som enligt reglerna ska resultera i ett rött kort, resulterade istället i ett gult. Turligt nog klarade sig Alexis från situationen utan någon skada.

Det som blev en ännu större snackis i första halvlek var Galatasaray-supportrarnas bengal tändning. Det möttes med höga burop från Arsenal-supportrarna. Då valde turkarna att kasta in många bengaler in på planen. Galatasarays lagkapten fick gå till klacken och be dom sluta.
Det var in slut där. Özil fick bollen på egen planhalva. Han såg att Alexis löpte och slog en perfekt passning. Alexis löpte med bollen till straffområdet, innan han kyligt vände upp och placerade bollen i bortre stolpen.

Andra halvlek Där första halvlek slutade, där började andra. Alexis och Chamberlain fortsatte att löpa sönder turkarnas försvar. Inför andra halvlek så hade Galatasaray gått från en trebackslinje till en fyrbackslinje, men det skulle visa sig vara till ingen nytta.
Welbeck började sin löpning på kanten. När bollen väl var hos Chamberlain, då hade Welbeck börjat sin löpning bakom backlinjen. Han fick bollen och chippade den kyligt över en utrusande Muslera. Det fullbordade Welbecks första hattrick i Arsenal-tröjan, och även Arsenals första i CL sedan 2010, då dansken Nicklas Bendtner gjorde ett hattrick mot Porto.

Det såg ut att bli en komfortabel seger för Arsenal, men det hela skulle ändras med 30 minuter kvar av matchen. Burak Yilmaz fick en perfekt genomskärare och var helt fri med Szczesny. Han lyckades peta iväg bollen precis innan den polska målvakten fällde honom. Szczesny stoppade en friläge, vilket resulterade i att han fick ett rött kort, och Galatasaray fick en straff.
Ospina fick hoppa in i sin Champions League-debut, men han kunde in rädda Buraks straff. 4-1, och en man mer för Galatasaray.

Trotts ett par farliga chanser, bland annat en makalös TV-räddning av Ospina, så kändes sig Arsenal väldigt säkra sista 30. I slutminuterna fick Cazorla ett friläge efter en kontring signerat Welbeck och inhopparen Wilshere. Cazorla chippade över Muslera, men bollen räddades på mållinjen av turkarna.
Arsenal tog sina första tre poäng, och det på en väldigt speciell dag. Det var nämligen 18 år sedan Arsene Wenger blev manager för Arsenal Football Club. En mycket skön seger för Wenger, som nu måste blicka framåt inför det viktiga derbyt på lördag. Arsenal måste då åka till Stamford Bridge, där ligaledarna Chelsea står för motståndet.