Medlemmar: 2706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gedion Zelalem stod för en vacker soloprestation när han satte matchens första mål i mötet med Galatasaray.

Arsenal U19 krossade Galatasaray

tor 2 okt 2014 kl 16:33

Arsenals ungdomar körde totalt över Galatasaray i UEFA Youth League under onsdagen. Matchen slutade hela 5-1 efter att Arsenal dominerat under alla 90 minuter.

Arsenals U19-lag tog under onsdagseftermiddagen emot Galatasaray hemma i den andra gruppspelsmatchen utav UEFA Youth League. Tränarna, Steve Gatting och Steve De Kat genomförde endast en förändring i startelvan mot det lag som besegrade Dortmund på bortaplan i premiäromgången. George Dobson kom in i startelvan istället för Elliot Wright vilket ledde till ett antal omflyttningar i positioner sedan den förra matchen. Detta skulle dock bara leda till ytterligare framgångar.

Första halvlek

Arsenal tog tag i taktpinnen direkt i matchinledningen och både Kaylen Hinds och Dan Crowley hade varsitt läge att öppna målskyttet i början. Hinds sköt hårt över från nära håll och Crowley missade en frispark från strax utanför straffområdet. Desto längre halvleken led desto mer tog Arsenal över spelmässigt och Crowley var en drivande faktor på mittfältet.
Efter flera brända målchanser av olika spelare skulle det dock bli Dan Crowleys mittfältskollega, Gedion Zelalem som öppnade målskyttet bara minuten innan pausvilan. Han fick bollen strax innanför straffområdet till vänster och visade upp fin briljans när han tog sig förbi flera motspelare och satte bollen distinkt upp i nättaket till 1-0.

Andra halvlek

Öppningen utav den andra halvleken påminde mycket utav slutet på den första. Arsenal dominerade bollinnehavet och pressade ner turkarna rätt så rejält i banan. Galatasaray hade svårt att skapa någonting eget spel, ens få tag i bollen överhuvudtaget. Det skulle bara dröja tolv minuter innan Arsenal även hade dubblat sin ledning. Tafari Moore fyllde på offensivt på vänsterkanten och spelade in bollen i boxen till Kaylen Hinds som enkelt kunde lägga in bollen i nät. Detta var dock bara början på en offensiv urladdning ifrån Arsenal.

3-0, 4-0 och 5-0 kom på löpande band i mitten utav halvleken. Det började med att Chris Willock utökade ledningen från nära håll och sedan gjorde Alex Iwobi lagets fjärde från strax utanför straffområdet. Dan Crowley stod för en fin assist till Iwobi och skulle bara en stund senare komma med i målprotokollet själv också. Den tekniske innermittfältaren gjordes ner i offensiv box och tilldelades därför en straff. En straff som han själv tog hand om och förvaltade på bästa sätt genom att slå dit 5-0 säkert. Galatasaray fick ett sent tröstmål i de sista minuterna men under onsdagen var man flera klasser sämre än Arsenal.

Arsenal U19-Galatasaray U19 5-1

Mål: 1-0 Zelalem (45), 2-0 Hinds (58), 3-0 Willock (59), 4-0 Iwobi (66), 5-0 Crowley (straff) (70), 5-1 Kopuz (90).

Så spelade Arsenal:

Ryan Huddart – Chiori Johnson, Stefan O´Connor, George Dobson, Tafari Moore – Gedion Zelalem, Dan Crowley, Chris Willock, Alex iwobi – Kaylen Hinds.

Avbytare: Brad House, Renny Smith, Marc Bola, Stephy Mavididi, Elliot Wright, Tyrell Robinson, Ben Sheaf.