Medlemmar: 8807 st.

Walcott, Alexis och Chambers jublar efter Arsenals 3-0-seger mot Burnley.

Alexis visade vägen - igen

lör 1 nov 2014 kl 18:02

Alexis Sanchez gjorde två nya mål när Arsenal vann mot Burnley med 3-0. Chilenaren har nu gjort sju ligamål på nio matcher.

Efter tre raka kryss på hemmaplan tog Arsenal första hemmasegern sedan ligapremiären mot Crystal Palace. Återigen var det målkungen Alexis som visade vägen. Men det fanns fler glädjeämnen den här allhelgonadagen – framförallt att Theo Walcott äntligen fick göra comeback på fotbollsplanen.

Arsenal kom till spel med samma startelva som för en vecka sedan i matchen mot Sunderland. Den enda förändringen i truppen var att Yaya Sanogo var tillbaka på bänken efter skada och det innebar att Joel Campbell petades.

Att det stod 0-0 i halvtid var knappast logiskt. Arsenal dominerade matchen och borde ha gjort minst ett mål på de chanser som skapades. Welbeck, Cazorla och Alexis hade de vassaste möjligheterna, utan att få hål på Heaton i Burnleykassen. Oxlade-Chamberlain och Alexis var mest framstående i det offensiva spelet.

Arsenal borde ha tilldömts straff under den första halvleken då redan varnade Boyd svarade för en tydlig hands i straffområdet. Burnley å sin sida var inte ofarligt, trots ett bollinnehav på drygt 25 %, och skapade ett par chanser som dock Szczesny och Arsenalförsvaret avvärjde utan större problem.

Matchbilden från första halvlek höll i sig efter paus. Arsenal hade mest boll och skapade chanser med jämna mellanrum medan gästerna stack emellan med småfarliga kontringar.

Med en halvtimme kvar bytte Wenger ut Arteta och tog in Ramsey för att öka trycket framåt och chanserna fortsatta droppa in. Cazorla borda ha blivit målskytt sedan Chambers fått in bollen framför mål, men spanjorens var inte tillräckligt bestämd när han fick öppet läge och en Burnleyförsvarare kunde blockera.

I 70:e minuten kom det logiska ledningsmålet för Arsenal och målskytten var minst lika logisk. Chambers slog ett inlägg mot bortre stolpen där Alexis, 1, 69 meter lång, tryckte undan försvararna och mötte med en lika vältajmad som beslutsam nick. Bollen gick in otagbart för Heaton i målet.

Två minuter senare kom tvåan då Welbeck efter en Arsenalhörna sköt mot mål. Försvarsmuren på mållinjen lyckades stå i vägen, men på returen kom Chambers först och petade in sitt första mål i Arsenaltröjan.

Med tio minuter kvar kom en efterlängtad nyhet i Arsenals skadeelände. Efter nästan tio månader utanför planen gjorde Theo Walcott comeback efter knäskadan – Emirates svarade med stora ovationer för den populäre engelsmannen.

Arsenal hade bud på mer under avslutningen av matchen, och ett uttröttat Burnley kunde bara titta på när Alexis i den 90:e minuten rann igenom och placerade in sitt andra mål för dagen. 3-0 blev ett klart rättvist resultat, och det var nästan i underkant.