Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Blir det avancemang för Wenger och Arsenal igen?

Wenger: ”Vi lärde oss mycket av den matchen”

tis 4 nov 2014 kl 13:40

Arsene Wenger kallade vinsten i Bryssel för ett mirakel och hoppas nu att hans lag lärt sig läxan inför kvällens returmöte – som kan avgöra CL-gruppen.

På presskonferensen inför kvällens möte med Anderlecht pratade Arsene Wenger om att Arsenal lärt sig läxan från det första mötet lagen emellan i Bryssel.
Indirekt säger fransmannen att The Gunners underskattade Anderlecht i matchen som slutade med 2-1-seger tack var två mycket sena mål av Kieran Gibbs och Lukas Podolski.
- Det var ett litet mirakel att vi lyckades vinna, vi var tvungna att jobba in till sista minuten av matchen för att fixa det. Men det visade också vår kvalitet. Vi har blivit varnade och vi har lärt oss mycket från den matchen, säger Wenger.

Arsenal saknar Jack Wilshere, Mathieu Debuchy, Laurent Koscielny, Mesut Özil, Olivier Giroud och David Ospina.
Men om Wenger kommer att ge speltid till sådana som Tomas Rosicky och Lukas Podolski, som matchats ytterst sparsamt hittills, är oklart.
- Jag vet inte om jag kommer att rotera. Vad som dock är klart är att jag har många offensiva valmöjligheter, mer än tidigare år.

Theo Walcott gjorde efterlängtad comeback mot Burnley i lördags – men enligt engelsk media tyder det mesta på att han åter igen startar på bänken.
Vinner Arsenal och Dortmund sina hemmamatcher ikväll så går båda lagen vidare och gruppen är avgjord.

TROLIG ARSENALELVA

Wojciech Szczesny
Calum Chambers, Per Mertesacker, Nacho Monreal, Kieran Gibbs
Mikel Arteta, Mathieu Flamini
Alex Oxlade-Chamberlain, Alexis Sanchez, Lukas Podolski
Danny Welbeck