Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Trots pressat läge tonar Anderlechttränaren Besnik Hasi ner förväntningarna inför kvällen match.

Hasi: "Vi ska ge det en chans"

tis 4 nov 2014 kl 14:19

Anderlecht måste vinna på Emirates ikväll för att laget inte missa avancemang från gruppspelet.

Anderlecht tränade på Emirates Stadium igår ikväll inför dagens möte med Arsenal.
Det är ett pressat belgiskt lag.
Som tillsammans med Galatasaray ligger sist i gruppen med poäng - och en vinst ikävll är nödvändig för att avancemang ska vara inom räckhåll.
- Vi ska ge det en chans. Jag har varit utan mitt förstaval som mittback de senaste sex veckorna och jag har inte kunnat ta ut det bästa försvaret sedan början av säsongen. Men vi försöker hitta alternativ och jobba på lösningar, säger tränaren Besnik Hasi.
- Vi har haft en del otur, men också gjort en och annan medelmåttig match, men jag hoppas att vi kan få tillbaka spelare så att vi kan visa vad vi kan.

Laget sakar N'Sakala (knä), Suárez (knä), Defour (vad), Nuytinck (fot) inför kvällens möte.
Och Hasi hoppas att Anderlecht kan bygga vidare på de delar av förra mötet i Bryssel som var bra.
- De sista två-tre minuterna av förra matchen var förödande. Vi var nöjda med första halvlek, att kunna hålla det 0-0. Vi visste att de (Arsenal) har massor med kvalitet och att de skulle trycka på hårt framåt. Kunde vi bara hålla 0-0 skulle ytorna komma i andra, men tyvärr så misslyckades vi med att göra 2- och 3-0 och sen på grund av juniormässiga misstag lät vi dem komma tillbaka i matchen.
- Det är en sak att släppa in ett mål och få ett kryss, en helt annan sak att förlora matchen. Ingen såg det som hände komma och det hade en enorm negativ påverkan på vårt unga lag. Om Arsenal är bättre än oss, då har jag inte problem att gratulera dem. Men i första matchen tycker jag inte att vi fick vad vi förtjänade. 

Om kvällen match säger Hasi:
- Om vi ska vinna en Champions League-match med vår kvalitetsnivå, mot ett storlag, så måste vi vara på topp och kanske lite mer än så samtidigt som motståndare har en dålig dag eller saknar ett par spelare.

TROLIG ANDERLECHTELVA

Proto
Deschacht, Heylen, Mbemba, Vanden Borre
Acheampong, Praet, Tielemans, Najar
Mitrović, Cyriac.