Medlemmar: 8138 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Suck ... Arsene Wenger har en del att fundera på.

Arsenal rasade ihop sista halvtimmen

tis 4 nov 2014 kl 22:45

Arsenal tappade 3-0 till 3-3 mot Anderlecht - sista halvtimmen av matchen.

Vägen mot avancemang från gruppspelet låg öppen för Arsenal. Samtidigt som Dortmund tog en säker seger mot Galatasaray såg The Gunners ut att gå mot en överlägsen seger mot Anderlecht på Emirates. Vid ställningen 3-0 med en halvtimme kvar klappade dock hemmalaget ihop fullständig och gästerna tog igen underläget.

Första halvlek påminde till stor del hur det såg ut i lördags mot Burnley. Arsenal hade spelövertaget, medan Anderlecht stack emellan med kontringar som då och då oroade hemmaförsvaret. På en punkt skiljde sig dock tisdagens match mot hur det såg ut i helgen – Arsenal öppnade målskyttet redan efter 25 minuter och såg ut att ha avgjort matchen i halvtid.

Innan Arsenal gjorde 1-0 hade dock gästerna haft kvällens vassaste målchans. Kljestan fick efter ett fint anfall friläge med Szczesny, men polacken kom ut mycket bra och gjorde en lysande räddning.

Det blev Mikel Arteta som gjorde matchens första mål. Danny Welbeck tog sig in framför en försvarare i straffområdet och revs ned – straffen var inget att diskutera. Arsenals lagkapten var iskall från punkten och skickade upp 1-0 i nättaket.

Fyra minuter senare ökade Alexis Sanchez på till 2-0. Arsenal fick frispark till ganska nära straffområdesgränsen och chilenaren sköt den. Bollen tog i muren, men Arsenals nye målkung kom först på returen och skickade på volley in sitt femte mål på fyra matcher.

I andra halvlek var nog Wengers önskan att Arsenal skulle promenera hem segern. Så såg det också ut att bli då Oxlade-Chamberlain gjorde 3-0 efter närmare en timmes spel. Alexis kämpade fram bollen till engelsmannen som blixtsnabbt ryckte förbi sin försvarare till vänster i straffområdet och på Henry-vis smekte in bollen med höger insida i den bortre burgaveln.

Matchen var givetvis avgjord – trodde alla. Anderlecht gav dock inte upp och bara några minuter efter Oxlade-Chamberlains mål reducerade Vanden Borre. Kawaya kom runt på vänsterkanten och hittade högerbacken framför det öppna målet och Szczesny kunde bara se på när bollen gick i mål. Reprisen visade dock att belgaren var tydligt offside.

Arsenal såg fortfarande ut att ha kontroll på tillställningen, men det blev än mer nerv i den när Monreal rev ned Mitrovic. Straff och mål genom Vanden Borre. Hemmalaget var skakat.

Wenger försökte stärka laget genom att byta in rutin i form av Podolski och Rosicky, men det räddade inte trepoängaren. I den nittionde minuten kvitterade Anderlecht då Najar slog ett pressat inlägg mot Mitrovic i straffområdet. Anderlechtspelaren språngnickade, kom före Mertesacker till bollen och styrde in 3-3. Arsenals kollaps var ett faktum.