Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jürgen Klopps Dortmund är klart för vidare spel i Champions League.

Läget i gruppen: Dortmund vidare

tis 4 nov 2014 kl 23:05

Samtidigt som Arsenal slarvade bort ett givet avancemang från gruppspelet vann Dortmund säkert mot Galatasaray. Det innebär att tyskarna är klart för spel i utslagsrundan.

Dortmunds fina form i Champions League håller i sig. På tisdagskvällen besegrade Ruhrlaget på nytt Galatasaray och precis som för två veckor sedan blev siffrorna stora. Efter mål av Reus, Papastathopoulos, Immobile samt ett självmål av Kaya och ett tröstmål av turkarnas Balta skrevs slutresultatet till 4-1.

Dortmund är därmed klart för spel i Champions League efter nyår när utslagsrundan tas vid. För Arsenal ligger vägen mot avancemang fortfarande öppen, trots missräkningen mot Anderlecht, då det räcker med en poäng på de två avslutande matcherna i gruppen för att gå vidare. Gruppsegern kan dock bli svår att nå då det i praktiken krävs att Arsenal vinner sina avslutande matcher samtidigt som Dortmund förlorar.

Arsenals återstående matcher i gruppspelet:

26/11 Arsenal-Borussia Dortmund
9/12 Galatasaray-Arsenal