Medlemmar: 6125 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Theo Walcott fick plats i engelska landslaget igen efter knäskadan

Sex Arsenalspelare i engelska landslaget

tor 6 nov 2014 kl 23:15

Roy Hodgson tog idag ut sin trupp till kommande landskamperna mot Slovenien och Skottland. I truppen finner vi hela sex Arsenalspelare, vilket är flest av alla lag.

Följande Gunnersspelare blev uttagna: Calum Chambers, Kieran Gibbs, Alex Oxlade Chamberlain, Jack Wilshere, Theo Walcott och Danny Welbeck.
Det är många som ställer sig frågan varför Walcott blev uttagen med tanke på hans långtidsskada och att han endast spelat 10 minuter fotboll den här säsongen. Arsene Wenger sa dock på presskonferensen här om dagen att det bästa för Walcott är hård träning varje dag, vilket kan ha lagt grund till Hodgsons beslut att ta med Walcott.
Värt att notera är att Gibbs blivit uttagen två gånger i rad efter flera års tid utanför landslaget.
 
När hände det sist att vi hade hela sex Arsenal spelare i en engelsk landslagstrupp? På en presskonferens för några veckor sedan sa Wenger: ''Jag kommer att ge er ett bra landslag i England''. Det verkar han hålla i och med att sex spelare från Arsenal är uttagna.
Nu får vi hoppas att alla kommer hem glada och skadefria från landskamperna.
 
Här är hela Englands trupp:

Målvakter: Fraser Forster (Southampton), Ben Foster (West Bromwich Albion), Joe Hart (Manchester City)

Försvarare: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Calum Chambers (Arsenal), Nathaniel Clyne (Southampton), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Luke Shaw (Manchester United), Chris Smalling (Manchester United)

Mittfältare: Ross Barkley (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Stewart Downing (West Ham United), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham Hotspur), Theo Walcott (Arsenal), Jack Wilshere (Arsenal)

Forwards: Saido Berahino (West Bromwich Albion), Rickie Lambert (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Welbeck (Arsenal)