Medlemmar: 6070 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rosicky har fått mycket begränsad speltid - kan 34-åringen vara på väg bort från Arsenal?

"Jag vet inte varför jag inte spelar"

ons 12 nov 2014 kl 11:40

Tomas Rosicky har fått allt mindre speltid - trots att han är fit. Själv vet han inte varför han inte får lira mer.

Landslagsuppehåll och då snackar många Arsenalspelare med inhemsk media. Tomas Rosicky har gjort det i Tjecken, som möter Lasse Lagerbäcks Island hemma på söndag kväll.
Mittfältaren har fått väldigt lite speltid den här säsongen.
- Jag vet inte riktigt vad som händer, säger han till Denik.cz.
- Jag förstår att jag ses som en truppspelare när jag är 34 år gammal vare sig jag gillar det eller inte. Det är ingen tvekan om det. Men jag är inte på nedgång fysiskt. När jag spelade i landslaget mot Holland sprang jag tolv kilometer. Och ser man till testerna som vi gjort i Arsenal är jag topp fem när det kommer till snabbhet.

Vidare pratar Rosicky om sin relation till Arsene Wenger - och den verkar det inte vara något fel på.
- Vi är på god fot med varandra. Jag vet inte riktigt vad det är. Det är enbart upp till tränaren om jag ska spela eller inte. Jag är i form också så det är inget problem med det. Självklart vill jag spela, men det är inte mycket jag kan göra åt det.

Om den minskade speltiden har med Arsenals ändrade uppställning att göra säger Rosicky:
- Det är möjligt. Jämfört med förra säsongen så har vi ändrat och börjat spela 4-4-2. Tränaren försöker hitta ett system för spelarna han har och vice versa. Jag är inte ensam att ha problem med att få speltid. Det är fler som sitter i samma båt som mig. Det är svårt för oss att ta oss in laget, för när vi får spela är det svårt att komma in matchrytmen.

Arsenals har inlett säsongen minst sagt knackigt. Något som Rosicky håller med om.
- Det är en besvikelse för oss. Vi har inte spelat bra och de gånger jag har fått spela har det inte fungerat.