Medlemmar: 6509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det återstår att se om Alexis Sanchez kan medverka i morgondagens match.

Wenger: "Jag vet inte hur Sanchez mår"

fre 21 nov 2014 kl 13:50

När Arsene Wenger mötte pressen på fredagsförmiddagen berättade han att det var oklart hur Alexis Sanchez mådde efter landslagsuppehållet.

Fransmannen menar att klubben kan dra nytta av att spelarna har spelat bra under uppehållet och att det ibland är en fördel att spelarna försvinner på landslagsuppehåll, som t.ex. nu efter besvikelsen mot Swansea. Däremot är det svårt att veta hur spelarna mår när de kommer tillbaka sent.
- Sanchez kom tillbaka först igår så jag vet inte än hur han mår. Welbeck hade lite problem med baksida lår och det ska vi kolla på idag. Walcott kunde inte träna igår och kommer förmodligen inte vara spelklar imorgon. Han har ett litet problem, det handlar dock inte om knäet, sa Wenger på presskonferensen på fredagsförmiddagen.

Giroud och Arteta kommer dock båda vara tillgängliga till matchen.
- Giroud är självfallet inte i fullt slag än men han är i hyfsad fysisk form. Han har jobbat väldigt hårt, operationen gick bra och han har inte haft några bakslag under rehabiliteringen. Sen hjälper det även till att han har en bra kropp som läker bra och ett väldigt positiv attityd, säger Wenger.

Att Giroud nu är tillbaka kommer öka konkurrensen om anfallspositionerna ytterligare, men det är inget som bekymrar Wenger.
- Det är alltid konkurrens men Welbeck kan spela i olika positioner på topp. I vissa matcher kan Welbeck och Giroud spela ihop, men självklart blir det en konkurrenssituation.
- Welbeck har verkligen visat sin talang under hösten och etablerat sig ordentligt även i landslaget. Det var svårt att konkurrera med Rooney och van Persie i United och huvudanledning till att han kom hit var för att få speltid. Det viktigaste var inte att få spela som toppforward.