Medlemmar: 8707 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger hälsar på Dortmunds tränare Jürgen Klopp före matchen.

Wenger: Mycket bra defensivt

ons 26 nov 2014 kl 23:59

Arsene Wenger ger framförallt försvarspelet plus efter matchen mot Dortmund. Samtidigt suckar han över nya skador.

Arsenalmanagern är mycket belåten med Arsenals defensiva spel onsdagens Champions League-omgång.
- Vi var fokuserade och försvarade oss väl tillsammans. Matchen påminde om den vi spelade i lördags, men vi fokuserade och bjöd inte på någonting. Vi visade vilja och var kanske bättre defensivt ikväll jämfört med mot Manchester United, säger han till Skysports.
- Vi är ett lag som vill anfalla och ibland när vi känner att vi dominerar matcher kan det vara vår svaghet när vi inte är tillräckligt försiktiga i försvarsspelet. Vi lär oss dock av varje match och idag gjorde vi det defensiva arbetet bra.

Alexis gjorde på nytt ett mål och även om Wenger inte hade trott något annat berömmer fransmannen hans mångsidighet.
- Han har en otrolig fighting spirit samtidigt som han är en klasspelare och han är en mix av talang och vilja att lyckas. Men det är vad man förväntar sig från spelare i toppklass.

Yaya Sanogo fick överrsakande starta då Danny Welbeck saknades i matchtruppen. Fransmannen inledde matchen med att göra sitt första Arsenalmål.
- Jag gillade vad han gjorde ikväll. Hans insats vid första målet, när han kombinerade med Cazorla, visade på klass. Dessvärre blev han skadad i ljumsken, säger Wenger.

Skadediskussionen var inte över med det. Mikel Arteta tvingades utgå i den andra halvleken och Wenger är bekymrad.
- Artetas skada ser inte bra ut. Det är en vadskada och han blir nog borta ett tag. Det är svårt att acceptera alla de här skadorna, särskilt som vi är på väg in period med mycket matcher och då behöver man ha alla spelare tillgängliga.

Arsenal har dock säkrat avancemanget till fortsatt spel i Champions League och Wenger menar att det är där Arsenal hör hemma.
- Vi vill alltid slåss mot de bästa lagen och så här långt har vi bara förlorat en match i Champions League och det var borta mot Dortmund. Idag vann vi med 2-0 och är vidare från gruppspelet. Vi har gjort vårt jobb och nu ska vi fokusera på ligan och därefter får vi se vilka vi får i lottningen till åttondelsfinalen.