Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Med en grym nick sänkte Danny Welbeck WBA - och firade med Giroud.

Welbeck bakom trendbrottet

lör 29 nov 2014 kl 16:12

Arsenal har haft förtvivlat svårt att vinna matcher med start 13.45 på lördagar. Mot West Bromwich kom trendbrottet.

Arsene Wenger möblerade om i startelvan jämfört med matchen mot Dortmund. Arteta och Sanogo saknades på grund av skador. De ersattes av Flamini och Giroud. Dessutom kom Welbeck in på Oxlade-Chamberlains bekostnad och Koscielny gjorde comeback i mittlåset efter sin långa skadefrånvaro. Det gjorde att Monreal flyttade ut på vänsterbacken medan Gibbs hamnade på bänken.

Arsenal spelade bra under den första halvleken och vaskade fram ett antal hyfsade chanser. Cazorla hade några skottlägen, men har fortfarande förtvivlat svårt med målskyttet. Närmast kom Aaron Ramsey som avslutade ett fin kombination med att skjuta bollen precis utanför stolpen. Hemmalaget hade en defensiv inställning från start och hotade inte Martinez på allvar under den första halvleken.

Matchbilden var sig lik i andra halvlek. Arsenal drev på och var laget som försökte skapa chanser, medan Albions fokuserade på försvar och chansade på att få till kontringar. I den 60:e minuten spräckte Arsenal logiskt nollan. Cazorla kom i hög fart runt på vänsterkanten och såg Welbeck framför mål. Spanjoren lyfte in bollen och anfallaren tajmade såväl sitt spänstiga upphopp som nicken perfekt och även om Foster i WBA-kassen var på bollen kunde han inte stoppa den från att gå i mål. Welbecks tredje mål i ligan för Arsenal.

West Bromwich försökte flytta upp positionerna efter målet och lyckades också skapa några farligheter. Allra farligast blev det i den 80:e minuten då Berahino nickade i ribban efter en anfall då hemmalaget fick bra tryck mot stabile Martinez. Han lyckades dock hålla nollan och det var grunden för Arsenals första seger i ligan sedan Burnley hemma.