Medlemmar: 6125 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är Henry på väg mot Arsenal igen?

Kommer Henry tillbaka till Arsenal?

mån 1 dec 2014 kl 23:55

Arsenals bäste målskytt genom tiderna, Thierry Henry, meddelade idag att han lämnar New York Redbulls. Ryktena startade direkt - är legendaren på väg tillbaka till Arsenal?

Tidigare idag meddelade Thierry Henry via sociala medier att det är slutspelat i New York. Efter 4,5 år i Redbulls lämnar fransmannen klubben och direkt startade rykten om att anfallaren skulle återvänta till Arsenal.
På Twitter kom uppgifter från nära vänner till 37-åringen att Henry väljer mellan tv-jobb eller en återkomst till Arsenal.
Och han bytte även snabbt ut sin Facebook-bild till en på sin staty vid Emirates Stadium.
Själv säger Arsenals bäste målskytt genom tiderna att han ska ta ett par veckor off och fundera på sin framtid.

Arsene Wenger har tidigare sagt att Henry frågat honom att coacha Arsenal och flera spelbolag sänkte idag oddsen kraftigt på att Henry blir näste Arsenaltränare.

Så här skrev han själv på sin Facebook-sida:
"I am taking this opportunity to announce that unfortunately Saturday was my last game for the New York Red Bulls. The decision has always been that I would leave after the duration of my contract and although that was never going to change, I didn't want it to distract from the progress of the team. I have immensely enjoyed my four and half years here and would like to thank everyone involved with this club who has made my time here so enjoyable.

Thanks must go particularly to Erik Soler, Hans Backe, Gerard Houllier, Andy Roxburgh, Mike Petke, all my team mates, the technical staff, medical staff, all the personnel who work for the Red Bull organisation, the MLS and of course the owner Mr Mateschitz whose vision and passion brought me to this wonderful city. A special mention must go to the Red Bull fans who have supported this team through the good, the bad and the ugly times in the sun, rain and snow. You guys have really meant a lot to me and thank you for all your wonderful support.
I will now take the next few weeks to reflect and decide on the next chapter of my career.

Thank you all
Thierry Henry"

Thierry Henry kom till Arsenal första gången 1999 och stannade fram till sommaren 2007 när han lämnade för Barcelona. 2012 var han tillbaka för en kortare lånesejour. På sina 377 matcher i klubben har fransmannen gjort 228 mål.
Han vann två Premier League-titlar och tre FA cup-titlar med The Gunners. Han har dessutom vunnit La Liga och Champions League med Barcelona och både VM och EM med det franska landslaget.

Henry ska ha blivit erbjuden en väg in i tränarbranschen av sin gamle lagkamrat Willy Sagnol i Bordeaux.