Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis smällde in sitt 14:e mål för säsongen när han sänkte Southampton.

Alexis frälste Arsenal - igen

ons 3 dec 2014 kl 22:46

Med ett sent mål räddade Alexis Sanchez Arsenal - som vann med 1-0 mot Southampton och tog tre mycket viktiga poäng.

Arsenal kom till spel med två vinstmatcher, och två hållna nollor, i ryggen. Arsene Wenger valde att endast göra en förändring jämfört med lördagens startelva mot West Bromwich. Olivier Giroud, nyligen tillbaka efter skada, ersattes av Alex Oxlade-Chamberlain från start. I Southampton saknades Morgan Schneiderlin som skadade sig i helgens förlust mot Manchester City.

Det var ingen stor fotbollsunderhållning som den nedkylda Emirates-publiken bjöds på i den första halvleken. Efter drygt en kvart fick Southampton ett jätteläge till ledningsmål efter fint väggspel i luften mellan Pelle och Davis. Martinez i Arsenalmålet kom dock ut bra och Pelle sköt bollen högt över.

För Arsenals del såg Cazorla och Sanchez relativt pigga ut framåt. Welbeck serverades flertalet bollar i halvfarliga situationer men var inte riktigt vän med bollen. Arsenals bästa möjlighet i första halvlek var dock den sistnämnde i högsta grad inblandad i. Engelsmannen nådde högst på en hård frispark från Cazorla på tilläggstid och skarvningen gick via huvudet på en försvarare mot mål. Forster i Southamptons mål gjorde dock en fin reflexräddning och peta bollen över ribban till en resultatlös hörna för Arsenal.

Den andra halvleken började ungefär som den första, med tafatt spel från båda lagen. Efter tjugo minuter av halvleken fick Oxlade-Chamberlain lämna plats för Olivier Giroud. Bytet gav snabb effekt då Arsenal blott fyra minuter efter fransmannens intåg skapade flertalet målchanser. Först var det Giroud som avslutade bra från utkanten av straffområdet och returen hamnade till slut hos Santi Cazorla, vars skott täcktes av en försvarare. Kort efter fick även Welbeck ett bra läge men lyckades inte placera bollen förbi Forster, som gjorde ytterligare en fin räddning.

Med sex minuter kvar blev Alderweireld tvungen att kliva av skadad och eftersom Southampton redan gjort sina tre byten fick de avsluta matchen med tio spelare på planen. I den 87:e minuten fick Giroud en jättechans att ge hemmalaget ledningen. Lukas Podolski slog en fin passning i luften till Giroud som försökte placera nicken mot målvaktens bortre hörn. Forster sträckte dock ut ordentligt och kunde peta undan bollen till en försvarare.

Minuten senare kunde däremot inte Forster stå emot längre. Chambers slog ett inlägg från högerkanten som, efter visst tumult och rop på hands i straffområdet, till slut hamnade hos Aaron Ramsey. Walesaren spelade in bollen på chans och den hamnade hos en fristående Alexis Sanchez, som enkelt kunde placera in bollen i mål. På tilläggstid hade sedan både Ramsey och Podolski chanser att utöka ledningen men matchen slutade 1-0 till hemmalaget.