Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger fick le igen efter tredje raka segern.

Wenger hyllar Alexis målform: "Fantastiskt"

tor 4 dec 2014 kl 00:27

Alexis Sanchez har gjort 14 mål sedan han kom till klubben i somras. Wenger hyllar matchhjälten och säger att det är få spelare som anpassat sig så snabbt som chilenaren.

Arsene Wenger kunde andas ut bara minuter före slutet när Arsenal slog Southampton med 1-0 hemma på Emirates Stadium.
Alexis Sanchez fick öppet mål efter Aaron Ramseys inspel.
Och placerade enkelt in segermålet - hans 14:e mål för säsongen.
- Han var en av spelarna som fick gräva djupt idag efter kraft, men han har så mycket kämpavilja som ger honom chanserna att göra mål, säger Wenger.

Chilenaren har fått en fantastisk start på sin Arsenalkarriär och Wenger kan inte minnas någon som anpassat sig så snabbt till ett nytt land - och en ny liga.
- Han har gjort det väldigt snabbt. Han kom i juli och nu är vi i december och om man tittar på antalet mål han gjort så är det fantastiskt.

Wenger tyckte Arsenal förtjänade segern - men medgav att det var ett trögstartat lag efter många tuffa matcher de senaste dagarna.
- Vi hade svårt att få fart på spelet efter att jobbat hårt mot Dortmund och i lördags (mot WBA). Vi fick gräva djupt för att hitta kraft. Vi mötte ett bra Southampton som var välorganiserat och snabba i omställningarna. Det var viktigt för oss att inte sälja oss. vid kontringarna - och att hålla nollan. Sista 20 minuterna tappade de lite och chanserna kom.

Wenger hyllade även Laurent Koscielny.
- Han var "absolutely outstanding" idag och vi har verkligen saknat honom de två senaste månaderna.