Medlemmar: 4215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får du anledning att le även efter åttondelen?

Arsenal lottade mot Monaco

mån 15 dec 2014 kl 12:39

Arsenal möter Arsene Wengers gamla klubb Monaco i åttondelen i Champions League.

För första gången på ett par år fick Arsenal inte svårast möjliga motstånd i lottningen till åttondelsfinalerna i Champions League. Den här gången blev det snarast tvärtom, då vi drogs mot vad som nog får anses vara det minst svåra alternativ vi kunde få. Det finns förstås inga lätta matcher i det här skedet av Champions League, men Monaco får förstås ses som ett avsevärt lättare motstånd än tex Real Madrid.

Monaco tillhörde i gruppspelet grupp C, och mötte där Bayer Leverkusen, Zenith St Petersburg samt Benfica och vann gruppen med 11 poäng (dvs två färre än vad vi slutade tvåa på i vår grupp) med den smått bisarra målskillnaden 4-1. I den franska ligan ligger de just nu på en sjätte plats med 29 poäng på 18 matcher och målskillnaden 22-18.

Ytterligare spets till detta möte är att Arsene Wenger en gång i tiden var manager för Monaco, och under hans ledning vann klubben den franska ligan en gång och cupen en gång, och nådde semifinal i Champions League där man förlorade mot Milan.

Information om biljetter till matcherna kommer så fort vi har någon.

Lottningen i övrigt utföll så här, med det lag som inleder på hemmaplan först:

PSG - Chelsea
Manchester City - Barcelona
Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
Juventus - Dortmund
Schalke 04 - Real Madrid
Sjaktar Donetsk - Bayern Munchen
Basel - Porto

UPPDATERING: speldatumen är nu fastlagda, hemmamatchen spelas onsdagen den 25 februari med returmötet tisdagen den 17 mars. Avspark är som vanligt i Champions League 20.45.