Medlemmar: 6126 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thierry jublar efter sitt mål i comebacken i FA-cupmatchen mot Leeds 2012. Och hans jubel var ingenting mot hur vi som tittade på skrek och firade...

Henry avslutar spelarkarriären

tis 16 dec 2014 kl 09:18

Han hjälpte Arsenal att vinna två Premier League-titlar, varav en utan att förlora en enda match, samt tre FA-cuptitlar. Men nu är det färdigspelat för den kanske allra bästa spelare som någonsin dragit på sig den rödvita tröjan.

Det var inte ett särskilt oväntat besked som kom på tisdagsmorgonen när Thierry Henry meddelade att det nu är färdigspelat. En lång och ärorik karriär är till ända, och nu ska han i stället börja jobba för Sky Sports. Det hade spekulerats i att han skulle få en roll inom Arsenal, men så blir i alla fall inte i nuläget fallet. Själv kommenterade han detta så här:

- Man lämnar på sätt och vis aldrig Arsenal. Men hur många comebacker kan du göra? Till slut kommer det att vara ett dåligt beslut. Vi älskar alla den första Rocky-filmen men den senaste är jag inte helt övertygad om.

Totalt blev det 376 matcher och 228 mål för Henry i Arsenal-tröjan. Ordet "legendar" används alltför lättvindigt i dagens uppskruvade mediaklimat, men i fallet Thierry Henry är det befogat.

En av de allra största har avslutat en magnifik karriär. Tack för alla mål, assist, pokaler och att du totalt tillintetgjorde Danny Mills med den där tunneln där nere vid hörnflaggan på Highbury!