Medlemmar: 8778 st.

Inget roligt slut på för Arsenal och Cazorla.

Tungt tapp för Arsenal på stopptid

sön 21 dec 2014 kl 19:14

Martin Skrtel nickade in 2-2 i den 95:e minuten och Arsenal fick inte med sig tre poäng från Anfield.

Arsenal kom till start med samma elva som i segermatchen mot Newcastle förra lördagen med undantaget att Chambers, tillbaka efter avstängning, ersatte Hector Bellerin på högerbacksplatsen. Det blev en första halvlek där Arsenal var väldigt blekt och lät Liverpool styra och ställa i stort sett under hela halvleken. Hemmalaget radade upp halvchanser medan Arsenal knappt kunde hålla bollen inom laget alls utan alldeles för svagt passningsspel och rörelse inom laget ledde till att Gunners anfallsspel var nästintill obefintligt. Trots stort spelövertag hade Liverpool svårt att skapa riktigt farliga chanser, undantaget ett friläge för Markovic som Szczesny i Arsenal-målet fick göra en bra räddning på.

I slutet på halvleken skulle dock målen komma. I den 45e minuten kunde Liverpool, efter ett av många bolltapp från Arsenal, göra 1-0 genom ett lågt skott i straffområdet från Coutinho. Arsenal skulle dock snabbt komma tillbaka när Debuchy bara minuten senare nickade in 1-1 via huvudet på Skrtel, efter framspelning av Flamini. Ett mycket viktigt mål att ta med sig in i andra halvleken.

Andra halvlek inleddes med en huvudskada på Skrtel som innebar ett avbrott i matchen i lite mer än fem minuter. Spelet var betydligt jämnare än i den första halvleken och i den 64e minuten tog Arsenal ledningen efter ett fint one-touch-spel mellan Giroud och Cazorla i Liverpools straffområde som ledde fram till att Giroud kunde trycka dit 1-2 mellan benen på Jones i hemmamålet.

Efter det tryckte Liverpool på för en kvittering men lyckades inte skapa några jättelägen men på den långa tilläggstiden, som en konsekvens av Skrtels skada i början på halvleken, så kunde samme Skrtel helt omarkerad nicka in 2-2 på en hörna. Santi Cazorla hade kort därefter ett läge att avgöra men skottet räddades och returen kunde inte förvaltas av Nacho Monreal. Slutsignalen ljöd och Arsenal fick resa hem till London med ett oavgjort resultat som i och för sig var rättvist men med besvikelsen att inte få åka hem med tre poäng som hade varit så viktiga i kampen om de högre placeringarna.