Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Wenger ge Chambers vila - eller fortsätter han att spela med honom?

"Chambers har spelat för mycket för sin ålder"

tor 25 dec 2014 kl 22:30

Calum Chambers prestationer har gått upp och ner. Nu säger Arsene Wenger att nyförvärvet spelat för mycket för sin ålder.

Arsene Wenger är rädd att 19-åringen, som köptes från Southampton i somras, har "gått in i väggen" då han fått ta ett stort ansvar under sitt första halvår i klubben.
- För en 19-åring har han spelat för många matcher. I den åldern går de alltid in i väggen efter 15, 17 matcher. Då måste man ge dem ett break så att det kan återhämta sig och komma tillbaka igen. För tillfället, att ha det ansvaret i varje match, är mycket för en spelare i den åldern, säger Arsene Wenger.

I takt med att Arsenal haft stora skadebekymmer under hösten och början av vintern har Chambers - som egentligen bara missat två matcher på grund av avstängningar - spelat hela tiden.
Försvarsspelaren har lirat 15 matcher i ligan.
Och i alla Champions Leaguematcher.

På presskonferensen inför QPR-matchen fick Wenger frågan om han hade krävt för mycket av Chambers när han satte honom som mittback mot Liverpool.
- Yes. Först och främst spelar jag Debuchy där för han är bra i luften. Mot Stoke led vi av det. Debuchy är erfaren försvarare och ibland krävs bara ett steg och det gör skillnad. Försvarsansvaret är mindre på kanten, säger Wenger.

Fransmannen kan välja att spela med Monreal i mittförsvaret mot QPR då spanjoren är fit for fight.
Om han nu vill ge Chambers ett break.