Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Szczesny och backlinjen hade ingen bra dag på St. Mary's Stadium.

Nyårsbaksmälla för Gunners

tor 1 jan 2015 kl 17:55

Efter sex segrar på åtta matcher i december åkte Arsenal på en rejäl baksmälla mot Southampton på nyårsdagen.

Det var ett Arsenal som kom till start med förstavalen i backlinjen första gången under denna säsong. Det skulle dock visa sig inte ge någon vidare positiv effekt i bortamötet med Southampton på 2015 års första dag.

Under en i övrigt avvaktande inledning av matchen skapade Southampton två bra lägen. Efter sex minuter nickade Pelle från nära håll men i stolpen och ut. Hemmalaget fick minuterna senare ett nytt bra läge när ett inlägg styrdes fram mot en fristående Southamptonspelare framför mål. Wojciech Szczesny lyckades dock liggande sparka undan bollen från fara.

Arsenals bästa läge i första halvlek kom i den 20:e minuten. Efter fint förarbete av Alexis Sanchez och Tomas Rosicky kunde Santi Cazorla möta en rullande boll och tryckta till från straffpunkten. Spanjoren klarade dock inte av att placera bollen bakom Forster i Southamptons mål. Några minuter senare var Alex Oxlade-Chamberlain nära att placera in en halvvolley men bollen skruvade sig bort från målet och strax utanför Forsters högra kryss.

Med 33 minuter spelade gick Szczesny ut för att stöta mot en långboll nere i hörnet av straffområdet. Mané ryckte ifrån Koscielny och hann före målvakten till bollen. Medan polacken rusade tillbaka mot målet slog Mané en skruvad boll mot mål som Mertesacker inte lyckades rensa undan och det var 1-0 till hemmalaget.

I den 40:e minuten fick Ward-Prowse ett liknande läge som Cazorla fått tidigare men Szcsesny lyckades i liggande position sträcka ut en fot och få bort bollen. Arsenal satte press under slutminuterna av första halvlek utan att skapa någon tillräckligt vass målchans.

Arsenal startade den andra halvleken betydligt bättre än den första. I den 55:e minuten kom den andra halvlekens första bra målchans. Ett inspel från högerkanten letade sig igenom hela Southamptonförsvaret och fram till Sanchez, som vände bort en försvarare och fick iväg ett bra avslut. Forster rädde dock och fick tag på sin egen retur framför fötterna på Cazorla.

Minuten senare kom dock kallduschen. Debuchy fumlade med ett inlägg framför eget mål och bollen studsade mot Szczesny som försökte rensa. Rensningen hamnade dock rakt i gapet på Tadic som enkelt kunde trycka in 2-0-målet. Direkt efter målet utgick en tidigare Southamptonspelare för att ge plats åt en annan när Chambers fick lämna planen och Walcott kom in.

Southampton fortsatte docka att rada upp chanser till 3-0. Först kom en dubbelchans när Pelle för andra gången avslutade i stolpen och Ward-Prowse fick chans att sätta returen men sköt över. Kort därefter spelade Koscielny en usel hemmåtpassning som X snappade upp. Szczesny kom ut men vändes bort och Pelle fick iväg ett avslut. På mållinjen stod dock som tur var Debuchy och nickade undan bollen.

I 67:e minuten var plötsligt Sanchez på väg igenom och fälldes precis utanför straffområdet som sista man. Frispark för Arsenal men endast varning för Southamptonförsvararen Gardos. Frisparken förvaltades av Sanchez själv men hamnade strax över ribban.

Därefter hände inte mycket värt att skriva hem om. Inget av lagen skapade några riktiga målchanser och matchen spelades i princip av. Försvaret och Szczesny kan hållas ansvariga för förlusten men det märktes även att det saknades tyngd framåt med både Giroud och Welbeck borta från anfallet.