Medlemmar: 8835 st.

Per Mertesacker visade vägen med sitt nickmål på hörna i den första halvleken.

Alexis och hörnmål gav avancemang

sön 4 jan 2015 kl 20:28

Ett hörnmål av Mertesacker i första och ett välplacerat skott från Alexis i andra gjorde att Arsenal enkelt kunde vinna FA-cupfinalreprisen och avancera till den fjärde omgången.

Efter en start i ligacupen i september och ett inhopp i Champions League i oktober var det i FA-cupens tredje omgång åter dags för David Ospina att vakta målet. En annan som var tillbaka var Theo Walcott, som gjorde sin första start sedan vinsten mot Tottenham i FA-cupens tredje omgång för på dagen ett år sedan. Totalt hade Wenger gjort sex förändringar, Chambers positionsförändring inkluderat, jämfört med startelvan mot Southampton. I Hull hade Steve Bruce skakat om laget rejält, med tio förändringar, sedan vinsten mot Everton.

Det var Arsenal som startade matchen bäst. Redan i den fjärde minuten spelade Joel Campbell och Alexis Sanchez sig igenom försvaret. Den förstnämnde serverades bollen i steget vid straffpunkten men Campbells avslut hamnade allt för rakt på 39-årige Steve Harper i Hulls mål.

Efter nio minuter spelade kunde Arsenal mycket väl ha decimerats till tio spelare. Francis Coquelin kom in sent, hårt och med dobbarna före på Stephen Quinn men domaren valde att låta korten stanna i fickan.

I den 14:e minuten jobbade Sanchez hem i högt tempo och vann tillbaka bollen vid mittcirkeln. Santi Cazorla levererade bollen till Theo Walcott som kunde tunnla fram bollen till en Sanchez som tagit en maxlöpning mot mål. Skottet täcktes dock av försvarare och returen försökte chilenaren lyfta in över Harper, men bollen gick även över målet.

Tjugo minuter in i matchen kom 1-0-målet för Arsenal. En H-Ö-R-N-A från Alexis Sanchez nådde Per Mertesacker som nickade bollen från nära håll, via marken och in i nät. Det var tyskens första fullträff sedan hörnmålet mot Wigan i FA-cupsemifinalen i våras.

Kort efter ledningsmålet fick Tomas Rosicky bollen på Hulls planhalva, dribblade förbi ett par motståndare och drev vidare mot mål. När han närmade sig straffområdet släppte tjecken bollen i precis rätt läge till Sanchez som rundade Harper och sköt mot målet. I sista stund kom ett flygande Hull-ben i vägen och styrde ut till hörna. Den hörnan höll på att resultera i ytterligare ett hörnmål sedan bollen studsat på försvarsben mot mål och tvingade Harper till en fin fotparad.

Arsenal behöll taktpinnen resten av halvleken, utan att skapa några riktigt farliga lägen, och gick in i halvtidspausen med en ganska trygg 1-0-ledning.

Andra halvlek började avvaktande, med ett Hull som höll i bollen något mer än i den första. Det dröjde drygt tjugo minuter innan tempot i matchen höjdes.

Den första riktigt bra chansen i andra halvlek tillföll Walcott, som i den 67:e minuten serverades en passning av Cazorla vid straffpunkten men Walcott vinklade bollen en bra bit utanför. Det märktes att engelsmannen inte spelat match på ett bra tag.

Ett svagt Hull fick se sig definitivt besegrade i den 82:a minuten då Alexis Sanchez fick bollen på straffområdeslinjen, vände upp och på Henry-manér placerade in bollen vid högra stolpen för 2-0.