Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Konkurrensen om målvaktsplatsen hårdnar mellan Szczesny och Ospina efter colombianens nolla mot Stoke.

“För tidigt att säga om Ospina är nummer ett”

sön 11 jan 2015 kl 17:51

David Ospina fick chansen i mål och tog den. Wenger gav dock inget svar på huruvida Arsenal har en ny förstekeeper eller inte.

Det ryktades inför matchen om att Wenger skulle peta Wojchiech Szczesny efter dennes misslyckade insats mot Southampton. När startelvan släpptes stod det också klart att David Ospina fick chansen framför polacken. Fransmannen ger dock efter matchen inget svar på om målvaktsbytet är permanent.
- Vi har tre förstklassiga målvakter. Jag bestämde mig för att ge Ospina chansen idag och ska reflektera över hans insats. Nummer ett är fortfarande Szczesny, även om han inte spelade idag. Det är för tidigt för att säga om vi har en ny nummer ett nu. I det här jobbat är det alltid konkurrens om platserna och det måste man acceptera, säger Wenger till Skysports.

Wenger är i all väsentlighet nöjd med dagens insats.
- Vi spelade med bra fart och rytm idag. Vi kontrollerade matchen och förtjänade segern. Vi gjorde mål och höll nollan och reagerade dessutom bra efter det som hände i Stoke.
- Idag visste vi att det var viktigt att inleda matchen bra, för en av styrkorna hos Stoke är att de ofta gör tidiga mål. Vi genomförde inledningen bra och skapade dessutom många chanser när vi hade 1-0.

I dagens match var Mesut Özil, Aaron Ramsey och Mathieu Flamini tillbaka på bänken efter skadeuppehåll.
- Det är en lyx att kunna ha spelare av den kvaliteten på bänken. Jag behövde inte ens spela Ramsey som just är tillbaka efter skada. Vi hade dessutom Flamini och Campbell på bänken så det var toppklasspelare på bänken idag.