Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mertesacker säger att fotbollen bara var en hobby när han var ung.

Mertesacker: "Så blev jag fotbollsproffs"

ons 14 jan 2015 kl 16:25

Per Mertesacker tror sig veta att det var hans jordnära uppväxt som gjorde att han blev fotbollsproffs på absolut högsta nivå.

Den tyska försvararen slog igenom i Hannover 96 och gjorde debut i Bundesliga som 19-åring.
Mertesacker studerade vid sidan om fotbollen och säger att en undermedveten tro på sin förmåga absolut hjälte när chansen till spel med A-laget plötsligt presenterade sig.
- Jag var inte någon stor talang så jag behöll fotbollen som hobby, säger han till Arsenal Player.
- Min motivation var att hålla mig skadefri och vara involverad i laget och inte mycket mer. Att bli proffs på heltid eller att hela tiden göra bra ifrån mig var inget jag hade som mål.

- Allting var egentligen på skoj för mig, jag spelade fotboll för att det var roligt. Jag behöll fötterna på jorden och höll mig i bakgrunden. Jag behöll fotbollen som en hobby men omedvetet trodde jag på mig själv och det var väldigt viktigt. Jag blev aldrig galen när vi förlorade, jag blev inte arg eller ledsen när någon sa att jag inte var bra nog och blev nerskickad till B-laget. Det var välbehövligt för mig. Jag kämpade vidare och väntade på min tur när jag var 17 eller 18.

Mertesacker berättar vidare hur lite tur och skador tog honom dit han är idag.
- Jag behövde ett par skador på spelarna i A-laget för att få min första riktiga försäsong med dem. Väl där fick jag några matcher som visades på TV och gjorde bra ifrån mig.
- Kommer möjligheten måste man ta den. Inte bara ta den utan verkligen göra något bra av den när man väl fått den och verkligen prestera. Det är verkligen nyckeln till framgång. Jag sa till mig själv att det var nu eller aldrig, så jag bestämde för mig att ta chansen så gott det bara gick. Att det sedan har blivit så många höjdpunkter hittills i min karriär var bara något jag kunde drömma om.